Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Program dnů dětí ve Slezské Ostravě nelákal jen děti, ale i dospělé

Na prvního června připadá každým rokem Mezinárodní den dětí. Ve Slezské Ostravě se tento svátek letos slavil hned na několika místech a byl spojen se zábavnými aktivitami a zážitky pro malé i velké.

Druhé slezskoostravské Sousedské trhy byly ještě větší, obohatili je i pouliční umělci

Po velkém úspěchu první akce se na Hladnově opakovaly slezskoostravské Sousedské trhy. Účast na nich byla opět vysoká. Tentokrát byly navíc ještě větší a svými vystoupeními je obohatili i pouliční umělci.

Žáci základních škol se utkali o pohár radnice Slezské Ostravy

Všechny čtyři slezskoostravské základní školy se v minulém týdnu opět utkaly v turnaji O pohár radnice Slezské Ostravy. Ten tentokrát uspořádala základní škola Chrustova a zaměřený byl hlavně na atletiku.

Šestý ročník Oceláckého triatlonu přilákal zkušené závodníky i úplné nováčky

5. června 2024 21:00 | Ostrava-Jih | Michal Slonina | Expres Ostrava-Jih

Vrbické jezero a jeho okolí ovládli v sobotu triatlonisté všeho věku. Sportovní klub z Ostravy-Jihu tady už po šesté uspořádal svůj Ocelácký triatlon. Letos se ho účastnilo dvě stě závodníků a pro více než 40 z nich to byla první zkušenost.

Patnáctiletá jachtařka ze Slezské Ostravy vede Evropský pohár, čeká ji i mistrovství světa

Patnáctiletá jachtařka ze Slezské Ostravy je nejen členkou českého reprezentačního týmu, momentálně je také v čele tabulky Evropského poháru. Jachtingu se věnuje už devět let a úspěchy nesbírá jen v rámci Evropy. V červnu ji čeká dokonce mistrovství světa.

První zvířecí krematorium v kraji otevřeli ve Slezské Ostravě, zájem rychle roste

Ve Slezské Ostravě bylo slavnostně otevřeno první zvířecí krematorium v Moravskoslezském kraji. Zařízení nabízí důstojné rozloučení s téměř jakýmkoliv domácím mazlíčkem, a to až do 130 kilogramů. Samozřejmostí je individuální kremace i malá smuteční síň.

Ostravskou knihovnu čeká rekonstrukce a modernizace, čtenáři nepřijdou o knihy ani během prací

30. května 2024 11:45 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Ostravská ústřední knihovna se v letošním roce dočká rozsáhlé rekonstrukce a modernizace. Díky novým technologiím a vybavení se z ní má stát jedna z nejmodernějších knihoven v republice. Práce si vyžádají 36 milionů korun.

Na Kamenci roste nové dětské hřiště, na výsledné podobě se podílela místní komunita

Na sídlišti Kamenec ve Slezské Ostravě vznikne nové dětské hřiště. Bude speciálně upravené pro různé typy her a na jeho výsledné podobě se podílela i místní komunita. Od místních taky vzešel samotný nápad na jeho výstavbu.

Slezskoostravská ZŠ uspořádala Den otevřených dveří s roboty, návštěvníci si vyzkoušeli i virtuální realitu

Základní škola Bohumínská uspořádala pro veřejnost Den otevřených dveří s roboty. Žáci představili návštěvníkům své vlastní robotické výtvory a lektoři klubů Robotiky předvedli, jakým způsobem škola využívá moderní technologie.

Studenti uspořádali na hradě další Majáles, změna počasí návštěvníky neodradila

Na Slezskoostravském hradě uspořádali studenti obou ostravských univerzit společně další ročník Majálesu. I přes nepřízeň počasí se na něm sešly tisíce návštěvníku a vystoupily na něm hvězdy české, ale i zahraniční hudební scény.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více