Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Nová výstava na hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla, zaujme malé i velké

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

Na radnici vystoupil světový klavírista Tomáš Kačo, obecenstvo aplaudovalo ve stoje

Obřadní síň Slezskoostravské radnice přivítala v minulém týdnu významného hosta. Za klavír tu usedl jeden z nejuznávanějších českých klavíristů, Tomáš Kačo. Jeho koncert si dokonce vysloužil potlesk ve stoje.

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil 100 let, na programu bylo několik utkání i udílení cen

Slezskoostravský Sokol Koblov oslavil o víkendu významné jubileum. Tělovýchovná jednota funguje v Koblově už rovných sto let. Součástí víkendových oslav bylo hned několik utkání v různých sportech, udílení cen, ale i večerní překvapení.

Další ročník Festivalu v ulicích je skoro tady, letos představí více než 220 umělců

21. června 2024 8:00 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Oblíbený ostravský Festival v ulicích se blíží. 21. a 22. června už po třetí zaplní porubskou Hlavní třídu a její okolí a představí se na něm více než 220 umělců z 20 zemí světa.

Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka byl zahájen, probíhá po celém Moravskoslezském kraji

21. června 2024 7:50 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Letošní ročník Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka probíhá ve slavnostní atmosféře. Na tento rok totiž připadl nejen Rok české hudby ale i výročí samotného Leoše Janáčka, který se narodil před 170 lety. V rámci festivalu tak opět vystoupí nejen špičkoví hudebníci, chybět nebude ani balet a bohatý doprovodný program.

Nová výstava na Slezskoostravském hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

Projekt Corrency znovu přispívá dětem ze Slezské Ostravy nejen na kroužky

Městský obvod letos opět podpoří místní spolky a volnočasové aktivity dětí. V rámci projektu Corrency mohou rodiče ušetřit při placení za kroužky nebo dětské tábory až polovinu. Stačí se jen zaregistrovat.

Festival Slezská lilie zval do Moravské i Slezské Ostravy, vystoupila i zpěvačka Anna K

Poselstvím o víře, lásce a naději propojil festival Slezská lilie Slezskou i Moravskou Ostravu. Jeho návštěvníci si mohli ve třech dnech užít zajímavé přednášky, představení a hned několik hudebních vystoupení.

Cirkusový festival Cirkulum byl letos plný novinek, nabídl nová šapitó a exkluzivní program

Ostrava letos opět přivítala cirkusová uskupení a pouliční divadla z celého světa. Mezinárodní festival Cirkulum nabídl pět dní plných akrobacie, divadla a hudby. Letos navíc návštěvníky čekalo hned několik premiér.

Cirkusový festival Cirkulum byl letos plný novinek, nabídl větší areál i bohatší program

Ostrava letos opět přivítala cirkusová uskupení a pouliční divadla z celého světa. Mezinárodní festival Cirkulum nabídl pět dní plných akrobacie, divadla a hudby. Letos navíc návštěvníky čekalo hned několik premiér.

Komerční sdělení více

Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.


Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

11 důvodů, proč v létě vyrazit do Velkých Karlovic

Udělejte si o prázdninách výlet do Velkých Karlovic. Ať už vyrazíte na otočku nebo rovnou na pár dnů, Resort Valachy v údolí Léskové je úžasné místo, kde si užijí milovníci relaxace, dobrého jídla, sportovci i rodiny s dětmi.

Infektologové doporučují očkování proti žloutence typu A

Lékaři FN Ostrava doporučují, aby se lidé nechali naočkovat proti žloutence typu A. Vakcína je účinně ochrání před onemocněním, kterému se přezdívá nemoc špinavých rukou. Několik pacientů s touto diagnózou je v současnosti hospitalizovaných i na Klinice infekčního lékařství FN Ostrava.

Více