Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Střelec z ostravské fakultní nemocnice neměl rakovinu

14. května 2020 15:11 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Policie pokročila ve vyšetřování střelby v ostravské fakultní nemocnici. Ctirad V., který chladnokrevně v čekárně traumatologie zavraždil sedm lidí, další dva zranil a nakonec na útěku zastřelil sám sebe, byl podle lékařů fyzicky zdravý. V nemocnici přitom střílel zřejmě právě proto, že si myslel, že má rakovinu. Posuzování jeho duševního stavu ale ještě stále neskončilo.

V Městské nemocnici Ostrava se prokázala nákaza u dalších zaměstnanců, už je jich 32

13. května 2020 12:52 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Po novém ohnisku nákazy z minulého týdne má Městská nemocnice Ostrava další nakažené zaměstnance. Dohromady je v zařízení už 32 pozitivních pracovníků a dalších 10 v nařízené karanténě.

Ostravští strážníci zachránili život 23leté dívce, jeden z nich jí rozmluvil skok z mostu

13. května 2020 12:22 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Netradiční zásah má za sebou dvojice ostravských strážníků. V úterý ráno zachránili před skokem z mostu 23letou dívku. Jeden z nich jí skok rozmluvil, vzápětí skončila v péči zdravotníků.

Cizinec jel na dálnici v protisměru, byl agresivní na policisty a ještě nadýchal

12. května 2020 19:27 | Ostrava-město | Jiří Cileček

U řidiče v protisměru na dálnici u Klimkovic zasahovali v pondělí večer policisté. Po zastavení s nimi 29letý muž nespolupracoval a nadýchal 0,3 promile. Policisté mu na místě zabavili řidičák i auto, protože nezaplatil kauci 10 tisíc korun.

V pokoji našel půlmetrového hada. Myslel, že je to jedovatá korálovka

12. května 2020 14:07 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Pořádný strach nahnal nájemníkovi ubytovny v Moravské Ostravě had, kterého našel ve svém pokoji. Půlmetrového plaza považoval za jedovatou korálovku, nakonec se zjistilo, že to byla užovka červená. Ochytili ji strážníci a teď hledají majitele.

Kostelní zvony i sirény zněly na počest zdravotních sester

12. května 2020 13:43 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

V úterý ve 12 hodin se napříč celou zemí rozezněly kostelní zvony na počest zdravotním sestrám. Vyjádření díku podpořili také členové zdravotnických záchranných služeb. Na svých vozech zapnuli sirény.

Nešťastná smrt v Havířově. U hospody na Šumbarku našli mrtvého muže, zřejmě to přehnal s alkoholem

12. května 2020 10:23 | Havířov | Jiří Cileček

První den otevření letních zahrádek si zřejmě vyžádal život 57letého muže. Kriminalisté od úterního rána prověřují jeho smrt v Havířově-Šumbarku. Podle svědků to zřejmě v pondělí večer přehnal na zahrádce u hospůdky Slovan s alkoholem.

Devítiletý cyklista si v Jeseníkách vážně zlomil nohu, letěl pro něj vrtulník

9. května 2020 19:49 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Horská služba Jeseníky zasahovala v sobotu v podvečer z vážného zranění malého jezdce na horském kole. Chlapec utrpěl po pádu z kola zlomeninu stehenní kosti a do nemocnice ho s velkými bolestmi přepravil vrtulník. Během soboty to byl třetí úraz cyklisty v Jeseníkách.

Výpočetní technika a vybavení za miliony shořelo při požáru haly v Budišově nad Budišovkou

9. května 2020 10:09 | Opava | Jiří Cileček

Bývalou výrobní halu v Budišově nad Budišovkou zachvátil v sobotu nad ránem velký požár. Oheň napáchal škodu minimálně za 10 milionů korun. Soukromá firma měla uvnitř drahou výpočetní techniku a další vybavení. Hasiči na místě zasahovali dlouhé hodiny.

Paraglidista nezvládl start z Ondřejníku a skončil na stromě, pomohla mu Horská služba

8. května 2020 19:04 | Frýdlant nad Ostravicí | Jiří Cileček

Dalšího paraglidistu sundávali ze stromu členové Horské služby Beskydy. Nezvládl totiž start z vrcholu Skalka na Ondřejníku. Pětatřicetiletému muži se naštěstí nic nestalo a v pořádku se dostal i na zem.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více