Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Bruntálská Zámecká noc letos v režii hasičů

23. května 2016 11:40 | Bruntál | Karel Soukop

Na bruntálském zámku proběhla Zámecká noc. Od těch ostatních se lišila tím, že ji do své režie převzali hasiči.

Akce Europe Direct pro bruntálské školáky

19. května 2016 11:30 | Bruntál | Karel Soukop

Dopoledne plné zábavy a her prožily děti z Bruntálské Základní školy Petrin. Probíhala zde akce v rámci projektu Find Your Way.

Bruntálské centrum Pohoda obhájilo značku kvality

16. května 2016 14:12 | Bruntál | Karel Soukop

Centrum sociálních služeb pro seniory Pohoda v Bruntále obhájilo Značku kvality, kterou poprvé získalo v roce 2013. Získalo přitom nejvyšší počet bodů v dosavadní historii udělování značky.

Celostátní soutěž opravářů zemědělských strojů

12. května 2016 18:01 | Bruntál | Karel Soukop

Celostátní kolo soutěže učňů oboru opravář zemědělských strojů pořádala Střední odborná škola Bruntál. Sjelo se na něj 32 soutěžních týmů z celé České republiky.

18. ročník Běhu do vrchu v Moravském Berouně

11. května 2016 17:39 | Bruntál | Karel Soukop

Tradiční Běh do vrchu v Moravském Berouně je už plnoletý. Letos se totiž ve městě konal už jeho 18. ročník.

Osoblažská úzkokolejka zahájila letní sezónu

11. května 2016 9:15 | Krnov | Karel Soukop

Z Třemešné do Osoblahy a zpátky opět jezdí parní vlak. Oblíbená úzkokolejka na Bruntálsku tady v neděli 8. května slavnostně zahájila sezónu. Letos už dvanáctou.

Stovky motorkářů přivítaly v Bruntále jaro

9. května 2016 11:33 | Bruntál | Karel Soukop

Jaro na silnicích je každoročně ve znamení motorkářů. Svou letošní sezónu oficiálně zahájili také bruntálští motorkáři z klubu Motorafani.

Divadelní soubor Jednička chystá novou premiéru

8. května 2016 21:10 | Bruntál | Karel Soukop

Na svou už 15. premiéru se připravuje dramatický soubor při Základní škole na Jesenické ulici v Bruntále. Tento soubor působí nepřetržitě už dvacet roků.

Vietnamské vodní loutkové divadlo v Bruntále

8. května 2016 20:50 | Bruntál | Karel Soukop

Nevíte co to je vietnamské vodní loutkové divadlo? Navštivte tedy v malé výstavní síni bruntálského zámku Výstavu nazvanou Divadlo zrozené z vody.

Oblastní ekologická soutěž v Bruntále

2. května 2016 21:37 | Bruntál | Karel Soukop

Už 18. ročník Oblastní ekologické soutěže proběhl v bruntálské Základní škole Okružní. Sjelo se na něj čtyřiadvacet čtyřčlenných družstev z celého regionu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více