Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Bruntál reguluje vyhláškami herny a provozní doby restaurací

22. ledna 2012 20:45 | Bruntál | Karel Soukop

Dvě nové obecně závazné vyhlášky platí v Bruntále. Jedna z nich reguluje provozování hracích automatů ve městě, druhá pak omezuje provozní dobu pohostinských zařízení. Oba závazné předpisy přijali na svém zasedání městští zastupitelé.

SŠ Horní Benešov spolupracuje s odbornými firmami

22. ledna 2012 12:08 | Bruntál | Karel Soukop

Připravit své žáky co nejlépe pro praxi, je cíl střední školy v Horním Benešově, která je zaměřená především na stavební obory. Pro své žáky proto připravuje ukázky nových materiálů a moderních technologií.

Poradna Elpis pro oběti týrání a zneužívání má nové sídlo

18. ledna 2012 20:55 | Bruntál | Karel Soukop

Domácí násilí se stává velkým problémem dnešní doby. Tento negativní jev se nevyhýbá ani okresu Bruntál. Oběti domácího násilí z celého okresu najdou pomoc v bruntálské poradně Elpis, kterou provozuje Slezská diakonie.

Bruntál zahájil kampaň pro oslavy 800.stého výročí města

18. ledna 2012 0:06 | Bruntál | Karel Soukop

800-Sté výročí svého založení si v příštím roce připomene Bruntál. Město chce toto významné výročí oslavit skutečně důstojně a tak oslavy oficiálně zahájilo už teď. Připravilo úplně nové logo oslav, spustilo nový web a zahajuje řadu soutěží pro veřejnost. Přesné datum založení města Bruntálu historici neznají. Rok 1213 ale vyplývá z nepopíratelných historických souvislostí.

Výstavní sezónu zahájil v Bruntále fotograf Libor Kappel

15. ledna 2012 15:13 | Bruntál | Karel Soukop

Výstava fotografií Libora Kappela je první letošní výstavou v Bruntále a zahájila tak ve městě letošní výstavní sezónu. Při pořádání této výstavy a vlastně všech dosavadních výstav v Bruntále, spolupracoval Libor Kappel s městským odborem kultury.

Nejstarší občankou Bruntálu je 100letá Justina Mitterková

11. ledna 2012 18:13 | Bruntál | Karel Soukop

Sté narozeniny oslavila nejstarší občanka Bruntálu paní Justina Miterková. Významné životní jubileum oslavila v kruhu své rodiny, přátel a známých. Poblahopřát jí přišel také starosta města Petr Rys.

Legendární restaurace Praděd se vrací k zašlé slávě

10. ledna 2012 0:59 | Bruntál | Karel Soukop

Restaurace Praděd bývala kdysi v Bruntále pojem, záruka kvality. Sláva ale pominula a z vyhlášené restaurace zůstala jenom jídelna, z větší části je budova nevyužívaná. Vrátit jí zašlou slávu by měl projekt, který je těsně před zahájením.

Nová benzínová stanice mezi Malou Morávkou a Dolní Moravicí

6. ledna 2012 18:13 | Bruntál | Karel Soukop

Zlepšovat služby turistům a návštěvníkům regionu se snaží obce na Rýmařovsku. Jedním z důkazů snahy je nová benzínová čerpací stanice, která na trase mezi Malou Morávkou a Rýmařovem vyrostla právě s podporou obecních úřadů.

V Bruntále otevřen opravený most a nová in-line stezka

5. ledna 2012 0:12 | Bruntál | Karel Soukop

Dva vánoční dárky dostali od městského úřadu obyvatelé Bruntálu. Jedním z nich je nově opravený most přes Černý potok v Kavalcově ulic u městského parku. Druhým pak cyklotrasa a in-line dráha v bývalém vojenském areálu v západní lokalitě města.

Tradiční vánoční basketbalový turnaj dívek

3. ledna 2012 19:02 | Bruntál | Karel Soukop

Konec roku oslavil bruntálský dívčí basketbalový potěr jak se na sportovce sluší a patří - turnajem o pohár starosty města Bruntálu. Turnaj uspořádal Sportovní klub Bruntál a měl, jako už tradičně, velmi slušnou úroveň.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více