Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Božena Sohrová z Andělské Hory oslavila 101. narozeniny

15. prosince 2011 23:15 | Bruntál | Karel Soukop

Sté první narozeniny oslavila v kruhu svých nejbližších paní Božena Sohrová z Andělské Hory na Bruntálsku. Je stále vitální, zajímá se o svět kolem sebe a na svůj věk je velmi činorodá.

Zámecké Vánoce přilákaly letos přes 2000 návštěvníků

12. prosince 2011 21:02 | Bruntál | Karel Soukop

Hlava na hlavě byla na opraveném nádvoří bruntálského zámku. Voněl tu punč a svařené víno, opékané klobásy a bramboráky. Probíhaly tady tradiční zámecké Vánoce.

Netradiční vánoční dárky nabízí obchůdek dílen Sagapo

12. prosince 2011 0:04 | Bruntál | Karel Soukop

Toužíte-li dát svým blízkým pod stromeček nevšední, opravdu originální dárek, navštivte malý obchůdek v bruntálské Hybešově ulici. Své výrobky tady prodávají klienti sociálně terapeutické dílny Sagapo.

Rybářství v Tylově chystá na vánoce i netradiční druhy ryb

9. prosince 2011 12:15 | Bruntál | Karel Soukop

Vánoce jsou tady coby dup. Mimo dalších dobrot na vánoční stůl neodmyslitelně patří také vánoční kapr. Je pravý čas trochu se po rybách poohlédnout.Ryb bude na vánoční svátky dostatek. Koupit ale dobrou rybu chce přece jenom trochu znalostí. Ryba by měla být především čerstvá.

Nově digitalizované kino v Bruntále promítá ve 3D

7. prosince 2011 23:12 | Bruntál | Karel Soukop

S mírným předstihem dostali filmoví diváci v Bruntále vánoční dárek. Bruntálské kino začalo promítat s použitím digitální a 3D technologie. Nejbližší kino s podobnou špičkovou technologií je až v Olomouci.

Městská policie v Bruntále slaví 20. let své existence

6. prosince 2011 20:24 | Bruntál | Karel Soukop

Už dvacet roků slouží občanům Bruntálu městská policie. Vedení města při této příležitosti uspořádalo ve Společenském domě slavnostní setkání. Zúčastnili se jej všichni současní i bývalí strážníci a kromě nynějšího starosty a jeho zástupců i velká většina jeho předchůdců.

Nové dětské hřiště ve Starých Heřmínovech

4. prosince 2011 16:56 | Bruntál | Karel Soukop

Na novém hřišti si hrají děti z mateřské školy ve Starých Heřminovech na Bruntálsku. Peníze na hřiště se obci podařilo získat z dotací a na jeho vybudování se přímo podíleli rodiče dětí i ostatní obyvatelé vesnice.

Setkání poskytovatelů sociálních služeb v Malé Morávce

4. prosince 2011 15:25 | Bruntál | Karel Soukop

Poradit se a získat nové zkušenosti přijeli do Malé Morávky poskytovatelé sociálních služeb z okresu Bruntál. Tradiční setkání připravil odbor sociálních věcí bruntálské radnice.

Červený kříž v Bruntále ocenil rekordní počet dárců krve

2. prosince 2011 18:32 | Bruntál | Karel Soukop

Český červený kříž každoročně oceňuje dárce krve z okresu Bruntál. Nárok na ocenění plaketou profesora Janského letos získalo 243 dárců. Slavnostní ocenění dárci převzali z rukou zástupců ČČK, Transfúzní služby a starosty města Bruntálu v sále bruntálského zámku.

Starostové ze Šluknovska navštívili Bruntál

29. listopadu 2011 19:14 | Bruntál | Karel Soukop

Delegace ze Šluknovska navštívila Bruntál. Její členové do města přijeli získávat zkušenosti se sociálním podnikáním. Práce s lidmi, kteří se mnohdy ne vlastní vinou dostali na okraj společnosti, je tady podle nich ne velmi dobré úrovni.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více