Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Ježíšek má letos domov i schránku v Jiříkově

3. prosince 2010 15:58 | Bruntál | Karel Soukop

Největší dřevěný vyřezávaný betlém v životní velikosti na světě zapsaný do Guinessovy knihy rekordů, skutečnou podobu Ježíška, atrakce pro děti, klid k rozjímání. To všechno návštěvník najde v Galerii u Halouzků v Jiříkově na Bruntálsku.

Bruntálští karatisté přivezli z MS všechny medaile

1. prosince 2010 20:30 | Bruntál | Karel Soukop

Mimořádných úspěchů dosáhli v letošním roce bruntálští karatisté. Na mistrovství světa v Portugalsku získali několik předních umístění. Úspěchy nespadly z nebe, karate patří v Bruntále dlouhodobě k nejúspěšnějším sportovní odvětvím.

Karlovice připravují revitalizaci centra obce

1. prosince 2010 8:09 | Bruntál | Karel Soukop

Karlovice začínají ožívat a měnit se k lepšímu. Radnice spustila projekt na znovuoživení centra obce. Navíc se jí podařilo zapojit do přípravy projektu i do samotných prací místní obyvatele.

První letošní sněhová nadílka komplikovala dopravu

30. listopadu 2010 23:59 | Bruntál | Karel Soukop

První vydatnější sněžení letošní zimy zkomplikovalo dopravu. Zvlášť kamiony a řidiči na letních pneumatikách měli problémy. Hysterické předpovědi některých sdělovacích prostředků o zemi zavalené sněhem se ale opět nepotvrdily. Patnáct centimetrů napadaného sněhu není v zimě katastrofa ale vcelku běžný stav.

Projekt "Otevřená škola" v Karlovicích je ukončen

29. listopadu 2010 21:00 | Bruntál | Karel Soukop

Interaktivní třída s keramickou dílnou, venkovní třídy, kryté venkovní prostory pro kulturní a společenské akce, multifunkční hřiště, hřiště pro malé děti u školky. To všechno je obsahem projektu Otevřená škola, který se podařilo uskutečnit v Karlovicích.

Vánoční strom v Bruntále již stojí, 27.11. bude rozsvícen

26. listopadu 2010 17:35 | Bruntál | Karel Soukop

Advent je tady a vánoce se blíží mílovými kroky. K bruntálskému adventu patří neodmyslitelně svítící vánoční strom na náměstí Míru. Adventní doba bude letos ve městě bohatá na společenské a kulturní akce.

V česko-polském projektu otevřen městský park v Prudniku

25. listopadu 2010 1:00 | Bruntál | Karel Soukop

Představitelé města Bruntálu se zúčastnili slavnostního otevření parku v polském Prudniku. Rekonstrukci parků v obou městech umožnil společný přeshraniční projekt, na který Evropská unie poskytla 1 milion 800 tisíc euro. Tato částka pokryla přibližně 90 procent nákladů.

Šestý ročník akademie Sdružení mentálně postižených Polárka

23. listopadu 2010 21:38 | Bruntál | Karel Soukop

Už pošesté se konala Akademie bruntálského terapeutického zařízení Polárka, které se zaměřuje na práci s mentálně postiženými. Uživatelé služeb Polárky předvedli v bruntálském městském divadle rodičům, kamarádům, známým a také sponzorům, co všechno se naučili.

Občanské sdružení Liga zahájilo doučování školáků

22. listopadu 2010 20:06 | Bruntál | Karel Soukop

Umožnit dětem úspěšně zvládnout základní školu, pokračovat ve studiu na střední, případně na vysoké škole a najít si vhodné zaměstnání, je cílem projektu, který v Bruntále rozjíždí občanské sdružení Liga. Projekt spočívá v doučování dětí, které to potřebují.

Stanice mladých přírodovědců seznamuje děti s ježky

21. listopadu 2010 17:09 | Bruntál | Karel Soukop

Většina lidí si ježka představuje s jablíčkem nabodnutým na bodlinách, protože od dětství tento obrázek vídají. Tato představa je však mylná. Pracovníci bruntálské Stanice mladých přírodovědců se jí snaží napravit.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více