Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Bruntálská Galerie v kapli chystá novou výstavní činnost

6. května 2010 11:01 | Bruntál | Karel Soukop

Na konci minulého roku skončila svou činnost bruntálská Galerie v Kapli. Naštěstí se brzy ukázalo, že se nejednalo o konec definitivní, ale pouze o konec jedné etapy. Věhlasná galerie má svou pokračovatelku.

Čarodějnice navštívily bruntálské mateřské centrum Skřítek

4. května 2010 19:09 | Bruntál | Karel Soukop

V posledních dnech se odevšad slétaly čarodějnice. Dolétly dokonce i do bruntálského mateřského centra Skřítek. Byly to ale hodné čarodějnice, a tak si s dětmi hrály.

Recesní oslavy 1.Máje v Karlově přilákaly stovky účastníků

3. května 2010 13:10 | Bruntál | Karel Soukop

Hymny a budovatelské písně, plamenné projevy šťastných budovatelů lepších zítřků, zahraniční delegace, mávátka a alegorické vozy. Tak vypadají oslavy 1. máje v Karlově na Bruntálsku.

Plán větrných elektráren v Ryžovišti rozděluje obec

3. května 2010 0:10 | Bruntál | Karel Soukop

Lidé v Ryžovišti na Bruntálsku se rozdělili. Proti sobě stojí odpůrci a zastánci stavby parku větrných elektráren nedaleko vesnice. O jejich výstavbě ale ještě ani zdaleka rozhodnuto není.

Škola na Petrinu chystá velký projekt moderních učeben

29. dubna 2010 18:50 | Bruntál | Karel Soukop

Bezmála deset milionů korun z fondů EU se snaží získat Základní škola a městské osmileté gymnázium v Bruntále. Peníze budou sloužit k vybudování nových moderních učeben, které by využívali všichni žáci a studenti školy včetně seniorů z univerzity třetího věku.

Dobrovolníci provedli jarní úklid břehů Slezské Harty

27. dubna 2010 21:28 | Bruntál | Karel Soukop

Desítkami dobrovolníků ožily břehy Slezské Harty. Český rybářský svaz tady pořádal pravidelný úklid okolí přehrady. Ten probíhá dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim a sjíždějí se sem lidé z celého kraje.

Ruský konzul vyznamenal v Bruntále válečné veterány

26. dubna 2010 23:29 | Bruntál | Karel Soukop

Do Bruntálu zavítal generální konzul Ruské federace Valerij Děrgačev. Patnácti veteránům druhé světové války z okresu Bruntál předal jubilejní medaili „65 let vítězství ve Velké vlastenecké válce".

V Krnově odstartoval projekt "Přežij", určený pro celou ČR

25. dubna 2010 18:39 | Bruntál | Karel Soukop

Prohlédnout si policejní auta a motocykly, podívat se na cvičný zásah hasičů nebo získat autogram od automobilového závodníka Karla Lopraise. To všechno a spoustu dalšího mohli zájemci na hlavním náměstí v Krnově na Bruntálsku. Probíhala tady první akce celostátního projektu na zvýšení bezpečnosti na silnicích.

Bruntál plánuje nový originální skate park

23. dubna 2010 13:12 | Bruntál | Karel Soukop

Do bruntálských ulic přišlo jaro a sním také kluci na „skejtech", kteří se proplétají mezi chodci na chodnících, mezi auty na parkovištích nebo přímo na vozovkách. Bruntál je totiž jedno z mála okresních měst, která nemají tak zvaný skate park - speciální sportoviště pro tyto účely.

Wellness centrum v Bruntále bylo otevřeno

21. dubna 2010 18:52 | Bruntál | Karel Soukop

První návštěvníky přivítalo nové bruntálské wellnes centrum. Slavnostní otevření proběhlo v úterý 20. dubna a zúčastnila se jej řada starostů okolních měst a obcí, představitelé kraje a další významné osobnosti.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více