Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Karel Soukop

Bruntálský klub HC Bruntál dělal nábor nejmenších dětí do hokejové přípravky. Zájem byl velký

3. února 2022 8:03 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Bruntálský hokejový klub HC Bruntál věnoval poslední lednový pátek náboru nejmenších dětí do týmu hokejové přípravky. V rámci celorepublikové akce Týden hokeje vybírali trenéři ty nejmladší hokejové naděje ve věku mezi čtyřmi a šesti lety.

Porodnice v Jihlavě a Krnově patří k nejlepším v zemi. Obdrželi certifikáty za kvalitní péči

2. února 2022 9:04 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Krnovská porodnice spolu s porodnicí v Jihlavě získaly hned tři ocenění své péče. V projektu Přirozený porod v porodnici se umístily jako nejlepší v České republice. Získaly certifikáty Za vstřícný přístup k rodičkám, Za šetrnou medikaci i nejvyšší ocenění – Certifikát spokojená rodička.

Dovoz potravin i zdravé výživy je nově v Bruntále zdarma pro seniory i lidi v karanténě

31. ledna 2022 12:21 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V době, kdy stále roste počet nakažených a počet lidí v karanténě je stále větší problém pro mnoho obyvatel, zajistit si nákup základních potravin. Nová prodejna zdravé výživy v Bruntále na Ruské ulici se rozhodla jít problému vstříc a zřizuje jejich nákup a dovoz pro seniory a lidi v karanténě zdarma.

Nový přístroj pro urologické vyšetření v Krnově odstraňuje obavy mužů

31. ledna 2022 9:11 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lékařské vyšetření na urologii je mezi muži velmi neoblíbené pro svou nepříjemnost i bolestivost. Často proto zanedbávají i včasnou reakci na příznaky nemoci. To vše pro pacienty spádové oblasti krnovské nemocnice už neplatí. Díky daru nadačního fondu Muži proti rakovině mohla nemocnice pořídit komfortní přístroj.

Závody Ski série masters přilákaly na sjezdovku Annaberg do Andělské Hory stovku lyžařů z celé ČR

31. ledna 2022 9:08 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Celorepubliková série lyžařských závodů kategorie Masters pokračovala v Andělské Hoře v Jeseníkách dalším podnikem. Zúčastnili se zkušení lyžaři z celé republiky a připomněli si okamžiky své bývalé závodní kariéry ve třech druzích slalomu.

Reklamní pohádky byly fenoménem první republiky. Bruntálské muzeum jim věnovalo celou expozici

26. ledna 2022 22:09 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Bruntálské muzeum nabízí v malé výstavní síni bruntálského zámku návštěvníkům trochu netypickou výstavu. Zájemci si zde mohou prohlédnout tak zvané reklamní pohádky.

Ledové a sněhové sochy v Malé Morávce byly dokončeny, nasvíceny a otevřeny veřejnosti

24. ledna 2022 10:48 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Celý týden pracovalo šest profesionálních sochařů v Malé Morávce na proměně ledových kvádrů a sněhových hromad v krásné sochy. Ty byly právě dokončeny a při večerním lyžování i barevně nasvíceny.

Unikátem první republiky byly reklamní pohádky, k dostání v každém krámku a u knihkupců

24. ledna 2022 9:44 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Bruntálské muzeum nabízí v malé výstavní síni bruntálského zámku návštěvníkům trochu netypickou výstavu. Zájemci si zde mohou prohlédnout tak zvané reklamní pohádky.

Na Kopřivné v Jeseníkách zahájili výrobu ledových soch, od těch na Pustevnách se budou lišit

19. ledna 2022 8:57 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Lyžařským areálem na Kopřivné se začal rozléhat neobvyklý zvuk motorových pil. Podobně jako v loňském roce tady vzniká série ledových soch. Od těch, které můžeme dnes vidět například na Pustevnách se však budou lišit tématem i svým rozmístěním.

Den vědy na bruntálském gymnáziu bude letos online. Studenti již natáčejí šoty a pokusy

18. ledna 2022 9:02 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Den vědy na bruntálském gymnáziu byl se svým množstvím pokusů a ukázek z různých oborů stále oblíbenější akcí. Účastnili se ho studenti, zájemci o studium i široká veřejnost. Současná epidemická situace bohužel přinutila pořadatele k formě akce online.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více