Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

VIDEO: Kolabujícího řidiče se policistům podařilo udržet při životě masáží srdce

8. srpna 2024 12:23 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V úterý nabouralo v Rudné ulici v Ostravě-Vítkovicích osobní auto do sloupu semaforu. Podle svědků se nehoda stala v důsledku kolapsu řidiče, který zůstal sedět ve voze a jeho zdravotní stav se zhoršoval. Policisté nakonec museli přikročit k oživování.

Na českotěšínských vyhořelých školách se už rozebírají střechy a propadlé učebny

Historickým budovám základní a střední školy v Českém Těšíně, které před několika dny silně poškodil požár, by naštěstí neměla hrozit demolice. Zcela nové však budou střechy a stropy nejvyšších podlaží.

Senioři z Rychvaldu s lektorkou trénovali paměť a jemnou motoriku

7. srpna 2024 19:06 | Rychvald | Libor Běčák | Rychvaldský miniexpres

Senioři z Domova s pečovatelskou službou v Rychvaldě se mohli zúčastnit zajímavé akce, na které si procvičili paměť nebo jemnou motoriku. Jednalo se o v pořadí 4. aktivitu, kterou letos pro seniory připravilo město Rychvald ve spolupráci s Moravskoslezským krajem.

Po lahvi českého rumu jel cizinec divoký slalom ostravskými ulicemi

7. srpna 2024 8:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vydatnost tuzemského alkoholu překvapila jistého 39letého cizince, který se sice po vypití lahvinky "rumu" cítil opilý, ale ne natolik, aby nemohl usednout za volant. Styl jízdy však odpovídal téměř 4 promile a jen s velkou dávkou štěstí se nikomu nic nestalo.

Budovu základní školy s vyhořelou střechou už si převzalo město, v akademii stále pracují hasiči

6. srpna 2024 13:04 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jedna ze dvou budov v centru Českého Těšína, které minulý týden ve středu zachvátil a značně poškodil požár, byla předána městu. Jedná se o základní školu, kterou se hasičům přes veškeré vynaložené úsilí nepodařilo uchránit před plameny, které se na ni dostaly ze sousední obchodní akademie, kde požár vznikl.

Karlova Studánka bude v sobotu v obležení, kraj tam pořádá Pojez fest

6. srpna 2024 11:34 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Šance na zaparkování přímo v Karlově Studánce a také na blízkých parkovištích bude v sobotu skutečně minimální. Moravskoslezský kraj tam totiž pořádá velmi oblíbený kulinářský Pojez fest. Návštěvníci by proto měli využít kyvadlovou dopravu od vzdálenějších parkovišť.

Nemocnou dívku vytáhli na Lysou horu, teď pro ni poběží extrémních 365 kilometrů

6. srpna 2024 11:01 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Beskydský expres

Vytrvalostní běžkyně Linda Tekeliová a několik dalších dobrovolníků se vydalo na Lysou horu, aby tam vytlačili vozík se 17letou Sabinou, která by to kvůli onemocnění sama nezvládla. Pro dívku taky vybírají peníze na potřebnou operaci.

Po požáru se nyní rozebírají střechy a půdní prostory českotěšínských škol

5. srpna 2024 14:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Do obou požárem poškozených škol v Českém Těšíně už vstoupili hasičští a policejní vyšetřovatelé. Hledají příčinu vzniku požáru, který vypukl ve středu 31. července a zcela zničil střechy základní a stření školy a prostory pod nimi. Další části stoletých budov poškodila voda použitá při hašení.

Dosud chátrající zámek v Dolní Lutyni čeká záchrana a nová budoucnost

Dlouhé roky chátrající zámek v Dolní Lutyni na Karvinsku se dočkal záchrany. Novým majitelům nabízejí pomoc dobrovolníci, kterým není osud památky lhostejný.

Horalé z celého Jablunkovska slavili tři dny nejen folklorem typickým pro jejich region

5. srpna 2024 9:07 | Jablunkov | Libor Běčák | Kulturní okénko

Do Jablunkova se po roce opět sjely folklorní soubory, aby se v místním amfiteátru představily na třídenním festivalu. V neděli po slavnostní mši pak městem prošel průvod souborů.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více