Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Na dění v obcích a městech chtějí mít vliv nově kandidující místní hnutí a uskupení

10. září 2022 11:46 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Snaha změnit život ve své obci či městě k lepšímu. To je hlavní důvod, proč lidé chtějí uspět ve volbách do obecního zastupitelstva. V komunální politice je patrný odklon od tradičních celorepublikových stran k lokálním hnutím.

V Palkovicích při slavnostním setkání blahopřáli jubilantům

10. září 2022 9:30 | Palkovice | Libor Běčák

Po nucené pauze se v Palkovicích konalo tradiční posezení s jubilanty, kteří oslavili 70. a 75. narozeniny. K příjemné pohodě seniorům zahrál soubor Valášek.

Kraj chce Horním Bludovicím zrušit územní plán pro nezákonnost, spor s investorem může být pro obec likvidační

9. září 2022 9:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Skutečně velké finanční problémy mohou postihnout obec Horní Bludovice na Karvinsku, která vede spor se soukromým havířovským investorem o výstavbu provozu k výrobě farmaceutických produktů. Podle opozice by obecní kasa právní bitvu nemusela zvládnout a Horní Bludovice by mohly doslova zkrachovat.

V Havířově se vyšetřuje, proč došlo k nehodě kolotoče a zranilo se 17 lidí

9. září 2022 8:29 | Havířov | Libor Běčák

V centru Havířova se dnes koná vyšetřovací pokus, který má odhalit příčinu nehody věžového řetízkového kolotoče. Při té se v sobotu 3. září zranilo 17 lidí.

V chotěbuzském archeoparku se konala akce na podporu pěstounství

8. září 2022 19:19 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezský kraj společně s Psychologickou poradnou v Ostravě pořádá tradiční Dny rodin, které mají podpořit pěstounství. První z těchto akcí se konala v chotěbuzském archeoparku.

Na hradě Hukvaldy bojovali rytíři, návštěvníky čeká ještě několik zajímavých víkendů

7. září 2022 12:32 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hrad Hukvaldy patří bezesporu mezi nejnavštěvovanější památky v Moravskoslezském kraji. Návštěvníci si mohou zříceninu projít sami nebo s průvodcem. Téměř každý víkend se ale konají zajímavé akce, které návštěvu hradu dělají ještě atraktivnější.

Frýdlant nad Ostravicí podporuje začínající podnikatele

6. září 2022 15:57 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Několik lidí se ve Frýdlantě schází v kurzu, který by je měl připravit na soukromé podnikání.

Gastrofestival Pojez tentokrát nakrmil návštěvníky na pile v Ostravici

5. září 2022 8:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Skutečné gastronomické zážitky nabídla v sobotu akce Pojez fest, která se pod záštitou MSK konala v areálu bývalé pily v Ostravici. 3. ročník nabídl také hudební a zábavná stand-up vystoupení.

Havířov si připomíná neslavné 10leté výročí od vypuknutí metanolové kauzy

3. září 2022 8:53 | Havířov | Libor Běčák

V září 2012 v Havířově vypukla největší aféra, do které byly kvůli vysokému riziku otravy velkého počtu lidí jedovatým alkoholem nasazeny stovky celníků, policistů a hygieniků. Ti se snažili dostat nebezpečný alkohol z trhu a byla kvůli tomu vyhlášena i celostátní prohibice. Další stovky zdravotníků se staraly o otrávené.

Ve frenštátském muzeu si děti vyzkoušely dávnou výuku, z rákosky měly respekt

2. září 2022 12:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zajímavý program se připravili na konec prázdnin ve frenštátském muzeu. Návštěvníkům ukázali, jak se vyučovalo kdysi dávno a děti potvrdily, že například na tělesné tresty rákoskou by si zvykat nechtěly.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více