Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

V Těrlicku se hrál žákovský turnaj ve fotbale a veteráni závodili v biatlonu

22. srpna 2022 9:07 | Těrlicko | Libor Běčák

Předposlední prázdninový víkend patřil v Těrlicku sportu. V sobotu se na fotbalovém hřišti hrál žákovský Memoriál Otto Patznera.

Dožínky v Palkovicích okořenili Iné kafe, David Koller či Leoš Mareš

21. srpna 2022 13:45 | Palkovice | Libor Běčák

Ve sportovní areálu v centru Palkovic se v sobotu konala tradiční letní veselice.

V Centru tradičních technologií v Příboře vyrobili šaty z kopřiv a zvou na jejich výstavu

18. srpna 2022 16:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zajímavá výstava oděvních svršků a doplňků vyrobených z kopřiv je k vidění v Centru tradičních technologií v Příboře.

Fingovaná dopravní nehoda přivedla právničku s kamarádem na lavici obžalovaných

17. srpna 2022 8:45 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Okresní soud v Karviné začal v úterý rozplétat kauzu pojistného podvodu, při které měli dva obžalovaní připravit pojišťovnu o necelých 50 tisíc korun. Pojišťovna chce své peníze zpět, ale oba obžalovaní popisují situaci úplně odlišně.

Pátrací akce po seniorovi byla úspěšná. Tři dny byl ve strži kousek od domova

16. srpna 2022 14:00 | Havířov | Libor Běčák

Šťastný konec má pátrací akce, která se od neděle konala v Havířově. Pežgovským lesem procházely rojnice policistů, kteří tam hledali 73letého obyvatele domova seniorů Luna. V úterý po poledni byl senior nalezen živý a relativně zdravý. Spadl do strže, kde uvízl a nemohl se pohybovat.

Kandidát na prezidenta Petr Pavel si přišel pro podpisy na Lysou horu

15. srpna 2022 15:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na Lysé hoře bylo v sobotu v poledne nezvykle rušno. Nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd totiž tentokrát nepatřil jen turistům, ale trasou z Ostravice ho pokořil i kandidát na prezidenta generál Petr Pavel se svými příznivci. Společně tam sbírali podpisy potřebné pro prezidentskou kandidaturu.

Tři dny probíhalo pátrání po seniorovi, který odešel z havířovského domova Luna

15. srpna 2022 11:25 | Havířov | Libor Běčák

Za nezvyklých okolností měl v neděli ráno opustit Domov seniorů Luna v Havířově-Šumbarku jeho 73letý obyvatel. Muž si s sebou nevzal žádné osobní věci, peníze ani telefon. Našli ho v úterý a pátrání mohlo být odvoláno.

Zámek Kunín hostil mezinárodní kurz interpretace barokní a renesanční hudby

15. srpna 2022 10:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na zámku v Kuníně se konal 9. ročník Mezinárodní školy interpretace staré hudby. Špičkoví interpreti barokní a renesanční muziky si pozvali studenty z různých koutů Evropy a společně prohlubovali své vzdělání v interpretaci dobové hudby.

Taneční kroužek Zumidance pořádal v Těrlicku letní příměstský tábor

14. srpna 2022 10:21 | Těrlicko | Libor Běčák

Děti z Těrlicka i okolí se mohly účastnit příměstského tábora Zumidance zaměřeného na tanec. Nechyběly ale ani zajímavé výlety a hry.

Generál Petr Pavel sbíral podpisy pro prezidentskou kandidaturu i na Lysé hoře

13. srpna 2022 15:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na Lysé hoře bylo v sobotu v poledne nezvykle rušno. Nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd totiž tentokrát nepatřil jen turistům, ale trasou z Ostravice ho pokořil i kandidát na prezidenta generál Petr Pavel se svými příznivci. Společně tam sbírali podpisy potřebné pro prezidentskou kandidaturu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více