Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

V Havířově našli v kontejneru na textil mrtvolu

12. srpna 2022 9:33 | Havířov | Libor Běčák

Policisté vyšetřují okolnosti úmrtí muže, který byl v pátek dopoledne nalezen v kontejneru na textil v Hálkově ulici v Havířově.

Místo ukončení těžby horníci v Dole ČSM kvůli energetické krizi pokračují v dobývání zásob uhlí

12. srpna 2022 8:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Energetická krize a nejistota v dodávkách plynu donutila český stát, aby prodloužil těžbu černého uhlí. Ta měla v Moravskoslezském kraji skončit příští rok. Jak se ale ukazuje, těžbu bude prodloužena minimálně o jeden rok a dá se předpokládat i delší prodloužení.

TJ Sokol Rychvald připravila pro děti tradiční prázdninovou tenisovou školu

10. srpna 2022 12:32 | Rychvald | Libor Běčák

V areálu Tělovýchovné jednoty Sokol Rychvald se koná 13. ročník tenisového kempu pro děti. Trénink se odvíjí nejen na kurtech, ale spočívá i ve všeobecné fyzické přípravě.

Kvůli vysoké faktuře za elektřinu hrozí, že horolezec Libor Uher letos nenamrazí své podhorské kluziště

9. srpna 2022 8:06 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Přestože se bruslení na ledové ploše v beskydské Ostravici setkalo s velkým zájmem veřejnosti, teď bohužel hrozí, že další sezona už zahájena nebude. Důvodem jsou extrémně navýšené platby za elektrickou energii.

V Těrlicku na Kostelci se konala tradiční Svatovavřinecká pouť

8. srpna 2022 16:53 | Těrlicko | Libor Běčák

V Těrlicku na Kostelci se konala tradiční Svatovavřinecká pouť. Zahájena byla slavnostní mší, při které si lidé připomněli památku španělského jáhna. Ten měl být v roce 258 upálen na roštu za projevený odpor tehdejšímu císaři.

V Jablunkově se konal třídenní horalský svátek Gorolski święto

8. srpna 2022 10:27 | Jablunkov | Libor Běčák

Přírodní amfiteátr v jablunkovském Městském lese se po roce stal opět dějištěm třídenního mezinárodní folklorní setkání Gorolski święto. Horalský svátek už po 75. pořádal místní Polský kulturně-osvětový svaz.

Zima bude letos drahá, studené radiátory v bytech ale nehrozí, uhlí mají teplárny dostatek

4. srpna 2022 19:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nadcházející zima bude drahá. Dražší je elektřina, plyn, uhlí i dřevo. Obavy však nemají jen domkaři, ale i lidé, kteří bydlí v bytech a jsou odkázáni na teplárny. Velcí dodavatelé tepla však ujišťují, že uhlí mají dostatek a lidé se studených radiátorů obávat nemusejí.

Frýdlant byl jednou z tradičních zastávek veteránské Beskyd rallye

2. srpna 2022 16:01 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Frýdlant nad Ostravicí byl jednou z tradičních zastávek letošního už 25. ročníku Beskyd rallye. 120 autoveteránů ujelo regionem na české a slovenské straně Beskyd zhruba 500 kilometrů.

Beskyd rallye se letos účastnilo 120 veteránských skvostů, horské úseky je nezaskočily

31. července 2022 12:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Skutečně velmi cenné veteránské skvosty mohli lidé vidět na několika místech v průběhu Beskydské rallye, která se jela v minulých dnech po české a slovenské straně regionu. 120 veteránů ujelo zhruba 500 kilometrů.

V Palkovicích se zástupci obcí učili, jak zvelebovat veřejné prostranství

29. července 2022 11:11 | Palkovice | Libor Běčák

Veřejná prostranství jsou vizitkou každé obce. V Palkovicích se nyní konal odborný seminář o tom, jak veřejné prostory zvelebovat správně a jak na ně získávat peníze z dotací.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více