Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Na drahou skládku se s odpadem zbytečně vyvážejí použitelné suroviny i nespotřebované jídlo

6. června 2022 11:35 | Palkovice | Libor Běčák

Domácnosti z Palkovic a Myslíku vyhazují na skládku zbytečně hodně odpadu, který by se dal ještě využít. Obec si nechala udělat analýzu obsahu několika kontejnerů a zjistila, že při důslednějším třídění by mohla na skládkovném výrazně ušetřit.

Na trati v centru Jablunkova borci bojovali o Železného hasiče

5. června 2022 10:55 | Jablunkov | Libor Běčák

V centru Jablunkova se konal tradiční závod o Železného hasiče. Trať byla postavena přímo na náměstí a hasiči museli zvládnout několik úkolů, které prověřily jejich fyzickou zdatnost.

Expozice frýdeckého zámku a hradu Hukvaldy si lidé mohli projít se sklenkou vína

4. června 2022 10:14 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Trochu jinou prohlídku nabídly památky zámek Frýdek a hrad Hukvaldy. Do expozic tentokrát mohli lidé se sklenkou dobrého vína.

U obchodní zóny v Havířově srazil vlak dalšího člověka

1. června 2022 18:30 | Havířov | Libor Běčák

V místě, kde si lidé zkracují cestu přes koleje u obchodní zóny v Havířově-Prostřední Suché, došlo k další kolizi mezi osobním vlakem a člověkem.

Absolventi gymnázií z Frýdlantu si převzali maturitní vysvědčení, loučení provázela legrace

30. května 2022 19:40 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

V Janáčkově síni si po roce opět konalo slavnostní předávání maturitních vysvědčení absolventům dvou gymnázií ve Frýdlantě nad Ostravicí.

Do celostátního ZUŠ Open se zapojila i liduška z Rychvaldu

30. května 2022 9:19 | Rychvald | Libor Běčák

Do celostátního projektu ZUŠ Open se zapojila také Základní umělecká škola v Rychvaldě. Vystoupení mohli lidé sledovat na náměstí nebo v kostele Církve československé husitské.

Řidič vletěl s fabií do rondelu a při snaze o vyjetí naboural do svodidel, před policisty utekl

30. května 2022 8:41 | Havířov | Libor Běčák

Velký havířovský kruhový objezd toho od výstavby v 60. letech pamatuje už opravdu hodně. V současné době čeká na mimoúrovňové řešení spojením Ostravské a Orlovské ulice uprostřed. Některým řidičům se však zatím neexistující spojnice zjevuje už teď a směle se vrhají s auty doprostřed oválu. Zatím poslední to zkusil v noci na neděli.

Léto letos lidé vítali v sochařském parku pod Babí horou v těrlickém Hradišti

29. května 2022 16:25 | Těrlicko | Libor Běčák

Je možné, že v Těrlicku začala další tradice, a to vítání léta v sochařském parku pod Babí horou v Hradišti. O hudební kulisu před panoramatem Beskyd se postarali cimbálová muzika Valašský vojvoda a zpěvačka Monika Načeva se skupinou Zdivočelí koně.

Hasiči trénovali zásah v historické budově Muzea Těšínska, narazili na tělo horníka

27. května 2022 11:32 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na tělo mrtvého horníka zavaleného v důlní štole narazili hasiči, kteří zasahovali v centru Českého Těšína. Stalo se tak při cvičení v historické budově Muzea Těšínska, kde museli hasiči při vyhledávání ohrožených osob prohledávat prostory jednotlivých expozic.

V archeoparku se lidé vypravili po jantarové stezce a vžili se do života Slovanů

26. května 2022 18:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

S velkým zájmem se setkala dvoudenní akce nazvaná Na jantarové stezce, kterou si pro návštěvníky připravili v chotěbuzském archeoparku.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více