Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Problémový řidič v podmínce přijde o auto za další hazard pod vlivem alkoholu

14. března 2022 11:46 | Havířov | Libor Běčák

Až do podzimu roku 2025 měl za volantem sekat latinu 37letý muž z Havířova, kterému byl podmíněně vrácen řidičský průkaz, o který přišel kvůli svým dřívějším prohřeškům. V sobotu však usedl za volant opilý a jen s velkým štěstím nikoho nezabil.

Řidiči čekali v kolonách kvůli protestu autodopravců proti vysokým cenám pohonných hmot

14. března 2022 11:11 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na některých silnicích po celém Moravskoslezském kraji se museli řidiči v pondělí dopoledne smířit s dlouhým čekáním v kolonách. Průjezd zatarasili autodopravci, kteří chtěli vládě dát najevo svůj nesouhlas s její nečinnosti v řešení vysokých cen pohonných hmot.

Lyžařská sezona v Beskydech se chýlí ke svému konci, lyžaři i vlekaři jsou spokojení

11. března 2022 8:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zimní sezona pomalu končí, přesto jsou sjezdovky v Beskydech plné lyžařů. Vlekaři počítají s tím, že sjezdovky udrží v provozu do začátku dubna.

O Velikonocích se na Vodním díle Šance otevře návštěvnické centrum

11. března 2022 8:20 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vodní díla v Moravskoslezském kraji jsou velkým lákadlem pro výlety a lidé vždy ocenili možnost nahlédnout i do útrob hrází a technických objektů. Prohlídky se teď sice nekonají, ale společnost Povodí Odry brzy otevře nové návštěvnické centrum na Vodním díle Šance.

Muž z Ukrajiny měl v Těrlicku nečekaně vstoupit před polské auto, zdravotníci bojují o jeho život

8. března 2022 18:22 | Celý MS kraj | Libor Běčák

K velmi vážně nehodě byli v úterý večer vysláni záchranáři do Těrlicka, kde byl sražen chodec. Na místo byl vyslán i vrtulník LZS Ostrava.

Ukrajincům na útěku z války pomáhají také lidé z Rychvaldu, radnice poskytla byty

8. března 2022 12:41 | Rychvald | Libor Běčák

K solidární pomoci Ukrajincům, kteří museli uprchnout ze své domoviny, se připojilo také město Rychvald.

V Palkovicích se po pauze opět konal masopustní průvod

7. března 2022 16:01 | Palkovice | Libor Běčák

Povoz tažený koněm, muzika a plno maškar. Tak vypadal v sobotu masopustní průvod, který uspořádali v Palkovicích. V závěru nedávno obnovené akce nechybělo ani tradiční pochování basy.

MSK počítá i s krizovou situací při zastavení dodávek plynu a nutné obnově těžby uhlí

7. března 2022 14:05 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zemní plyn může být extrémně drahý a v krajním případě se jeho dodávky z Ruska mohou zcela zastavit. Moravskoslezský kraj se připravuje na důsledky energetické krize. Jednou z možností je prodloužení těžby černého uhlí na Karvinsku.

Areály uzavřených šachet na Karvinsku čeká slibná budoucnost

7. března 2022 12:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Areály uzavřených černouhelných dolů na Karvinsku nezůstanou ležet ladem. Kraj společně s obcemi už pro ně mají vymyšlené další využití. Konkrétní plány ale závisí na zájmu investorů.

Těrličtí školáci nenašli v televizním bludišti žádného přemožitele

6. března 2022 13:58 | Těrlicko | Libor Běčák

Úspěšnou účast v televizní soutěži mají za sebou žáci těrlické základní školy. Nenašli přemožitele a jako trofej si přivezli hned tři Bludišťáky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více