Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

V Těrlicku záchranáři ošetřovali zraněné po čelním střetu osobních vozů

5. července 2021 12:29 | Celý MS kraj | Libor Běčák

K dopravní nehodě v Těrlicku-Hradišti spěchali v pondělí dopoledne policisté z Těrlicka a posádky záchranné služby a hasičů z Havířova. Hlášena byla čelní srážka dvou osobních automobilů se zraněním několika osob.

Dobové ukázky v akropoli chotěbuzského archeoparku lidem připomněly příchod Cyrila a Metoděje

4. července 2021 10:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Archeoparku Chotěbuz se o víkendu konala oslava někdejšího příchodu Cyrila a Metoděje. Pro návštěvníky byly připraveny ukázky z dobového života i krátký příběh příchodu věrozvěstů.

Lidé opět procházejí po technotrase historie smaltu a litiny ve Frýdlantě nad Ostravicí

2. července 2021 11:09 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Skupinky turistů s průvodci opět procházejí Frýdlantem nad Ostravicí a připomínají si nedávnou historii slévárenství a také průmyslovou i uměleckou produkci smaltovaných výrobků.

Palkovičtí deváťáci si převzali poslední vysvědčení a rozloučili se s učiteli

30. června 2021 20:50 | Palkovice | Libor Běčák

Poslední den ve škole v tomto školním roce, ale také naposledy vůbec. Základní školu v Palkovicích opustili další deváťáci.

Před vysvědčením páťáci z Rychvaldu přečkali bouřkovou noc ve škole

30. června 2021 12:07 | Rychvald | Libor Běčák

Poslední den školního roku není jen o vysvědčení. Například v rychvaldské základní škole si páťáci udělali v úterý večírek s tím, že ve škole společně s učiteli v bouřkové noci přespali a rozloučili se tak se spolužáky, kteří už odcházejí na gymnázium.

Beskydský SteelRing chce produkovat špičkové motokárové závodníky

29. června 2021 17:32 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Beskydy jsou častým dějištěm nejrůznějších soutěží a patří k nim i motosport. Právě v beskydském podhůří se začaly objevovat nové naděje v motokárovém sportu, který je pro ty nejlepší odrazovým můstkem do dalších automobilových a formulových kategorií.

Senioři z domova ve Frýdlantě mohou odpočívat v rekonstruované klášterní zahradě

29. června 2021 13:20 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Obyvatelé Domova seniorů ve Frýdlantě nad Ostravicí mají k dispozici nově zrekonstruovanou klášterní zahradu. Město do zvelebení prostoru za bývalým klášterem investovalo 3,3 milionu korun.

Děti ze ZŠ T. G. Masaryka ve Frýdlantě nad Ostravicí si užily sportovní den

28. června 2021 12:04 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Ve sportovním areálu ZŠ T. G. Masaryka ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal další sportovní den určený žákům prvního stupně. Čekaly na ně nejen tradiční atletické disciplíny, ale také další pohybové aktivity.

Koncert JFO s Kateřinou Kněžíkovou v oboře završil letošní Janáčkům festival

28. června 2021 10:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V neděli večer skončil letošní Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka. Po loňské nucené pauze nabídl v průběhu měsíce řadu koncertů a recitálů v podání nejlepších českých a zahraničních umělců.

Parkoviště u transformátoru pod Lysou horou začíná jezdit kyvadlový autobus, parkoviště u transformátoru bude zrušeno

25. června 2021 14:10 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V dopravě pod Lysou horou začaly platit novinky. Motoristé už nemohou parkovat u známého transformátoru. Kraj navíc s obcemi spustil zkušební provoz kyvadlové autobusové dopravy, která má svážet turisty od parkovišť nebo zastávek veřejné dopravy.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více