Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

V Rychvaldě chtějí zvýšit bezpečnost chodců, postaví chodníky a přechody

14. července 2021 11:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nové chodníky i přechody pro chodce chtějí vybudovat v Rychvaldě na velmi frekventovaném průtahu městem. Bezpečnost chodců řešili přímo na místě zástupci radnice a kraje.

Chodcům chtějí v Rychvaldě postavit nové chodníky a přechody

14. července 2021 11:12 | Rychvald | Libor Běčák

Nové chodníky i přechody pro chodce chtějí vybudovat v Rychvaldě na velmi frekventovaném průtahu městem. Bezpečnost chodců řešili přímo na místě zástupci radnice a kraje.

Kuriózní nehoda v Třinci dala naději na možný start vozů Tatra do vesmíru

12. července 2021 10:51 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Osmikolová nákladní Tatra Phoenix postavená jako vesmírná raketa na korbě a kabinou mířící k nebi. Takový obrázek se naskytl v Třinci, kde mnohatunový kolos takto postavil neopatrný řidič.

Návštěvu hradu Hukvaldy lidem v sobotu zpříjemnili sokolníci s dravými ptáky

10. července 2021 20:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Atraktivní program si na sobotu pro návštěvníky připravili na hradě Hukvaldy. Vedle divadelního příběhu s akčními šermířskými souboji se lidem představili sokolníci s dravými ptáky. Respekt budili především velcí dravci.

Slováci naštvaní rozhodnutím své vlády o karanténě pro neočkované blokovali provoz na hraničním přechodu

9. července 2021 16:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Neustálým přecházením přechodu pro chodce v blízkosti česko-slovenského hraničního přechodu ve slovenské obci Svrčinovec komplikovali dopravu aktivisté, kteří tímto způsobem protestovali proti opatření vydaného slovenskou vládou. Osobní doprava byla vedena přes nedaleký menší přechod, nákladní vozy čekaly v koloně na uvolnění hranice.

V Ostravici budou mít nové sportovní centrum s netradičním zimním stadionem

9. července 2021 14:18 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nové sportovní centrum se dvěma ledovými plochami buduje v beskydské Ostravici horolezec a organizátor sportovních výzev Libor Uher. Část areálu už je sportovcům zpřístupněna, zimní stadion by měl být dokončen na podzim.

Mladí turisté z Palkovic se v době covidu setkávali i virtuálně

9. července 2021 12:55 | Palkovice | Libor Běčák

Mladí turisté z Palkovic završili letošní sezonu už v červnu společně s koncem školního roku. Na další výpravy se chystají zase na podzim.

Lidé z Palkovic a Kozlovic se bojí většího počtu aut přijíždějících z budovaného obchvatu Frýdku-Místku

9. července 2021 9:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Méně aut v ulicích města, ale také možná větší provoz v blízkých obcích. Nový dálniční obchvat Frýdku-Místku má své příznivce i odpůrce. Zvýšení dopravní zátěže se bojí především lidé z Palkovic a Kozlovic.

Situace na hranicích se Slovenskem se mění každý den, otevřené jsou i malé přechody

8. července 2021 11:25 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Poslední časté změny slovenské vlády o režimu na hraničních přechodech s Českou republikou nadělaly hodně problémů nejen turistům, ale také pendlerům dojíždějícím za prací na obou stranách hranice. Nové podmínky budou platit od pátku.

S požárem vrakoviště v Ostravě-Mariánských Horách hasiči bojovali téměř 24 hodin

6. července 2021 12:02 | Ostrava-město | Libor Běčák

Hasiči ukončili zásah u rozsáhlého požáru autovrakoviště v ostravských Mariánských Horách. Od zahájení hašení v pondělí po 2. hodině ranní uplynulo téměř 24 hodin.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více