Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Na hradě Hukvaldy se natáčel historizující dokument s dobovým příběhem

29. května 2021 10:57 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Každý rok se lidé těší na slavnostní otevření hradu Hukvaldy, které je spojeno s rytířskými souboji a dalšími zajímavými ukázkami. Protože se letos konat nemohlo, přišlo Muzeum Beskyd s nápadem natočit dobový dokument.

Žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě sehráli mladším spolužákům zábavné scénky k výuce první pomoci

27. května 2021 12:25 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Trochu jinou výuku první pomoci vyzkoušeli v Základní škole Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Starší žáci si pro své mladší spolužáky připravili scénky, ve kterých jim nejprve předvedli špatný postup záchrany a následně ukázali a vysvětlili, jak zraněnému pomoci správně.

Školáci z Frýdlantu se učili základy první pomoci zábavnými scénkami

27. května 2021 12:25 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Pokud se děti z Frýdlantu nad Ostravicí jednou dostanou do situace, kdy budou muset někomu poskytnout první pomoc, jistě si vzpomenou na scénky, které jim sehráli jejich starší spolužáci. Ti jim zábavnou formou ukázali, jak postupovat například u zranění po pádu z výšky nebo při opaření horkým čajem.

Strážníci se štěstím uskočili před hasicím přístrojem vrženým opilým výrostkem ze 6. patra

25. května 2021 8:27 | Orlová | Libor Běčák

Teprve 15letý mladík si zadělal na problémy, když na parkovišti poškodil dvě auta a když se před strážníky schoval v paneláku, hodil po hlídce z okna hasicí přístroj.

Jan Kempa zdolává kilometry na podporu hendikepovaných, o víkendu poběží v Beskydech

24. května 2021 17:29 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nezvyklý fyzický výkon se rozhodl podat Jan Kempa z Ostravy. Plaváním, jízdou na kole nebo během po horách zdolává bezmála 700 kilometrů, aby získal finanční prostředky pro trénování fyzicky nebo mentálně hendikepovaných dětí a dospělých.

Pěší trasou skrz republiku tam a zpět vytvořil chodec Josef Holoubek 3 nové rekordy

20. května 2021 9:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Josef Holoubek se rozhodl podpořit péči o předčasně narozené děti. V průběhu své pěší cesty skrz republiku už vytvořil 3 nové rekordy a protože jeho pouť dále pokračuje, měl by si na své konto brzy připsat další prvenství.

Žáci ZŠ Jablunkov se budou učit ve dvou nových multimediálních učebnách

19. května 2021 11:22 | Jablunkov | Libor Běčák

Žáci ZŠ v Jablunkově budou moci už brzy využívat dvě nové učebny. Ty jsou určené především pro výuku cizích jazyků a informačních technologií, ale poslouží i jiným předmětům.

Školáci z Rychvaldu se dobře učili i při distanční výuce, ve škole se učí ve venkovním atriu

19. května 2021 9:28 | Rychvald | Libor Běčák

S častými vládními změnami v organizaci výuky se musí vypořádávat také v ZŠ v Rychvaldě. Jednou z aktuálních změn je konec rotační výuky pro 2. stupeň.

Chodec rekordman je zpátky v MSK. Ve středu by měl z Kopřivnice dorazit do Bukovce. Cestou ho můžete podpořit

18. května 2021 15:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Josef Holoubek vyšel z nejvýchodnějšího bodu České republiky v sobotu 1. května. Po otočce na nejzápadnějším bodě by měl ve středu odpoledne, nebo k večeru dojít zpátky do místa startu v Bukovci. Následně půjde od severu k jihu a zpátky. Na své dlouhé cestě podnikané pro dobrou věc ho mohou lidé podpořit přímo na trase.

Na Hukvaldech se natáčel historizující dokument o hledání nového hradního pána

16. května 2021 10:57 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hrad Hukvaldy sice truchlí po úmrtí svého vladaře, ale už se hledá jeho nástupce. Takový je motiv příběhu historizujícího dokumentu, který se v minulých dnech na Hukvaldech natáčel.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více