Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Dobrovolníci v tradiční akci uklidili Palkovice a Myslík od odpadu

15. května 2021 9:28 | Palkovice | Libor Běčák

Už posedmé se v Palkovicích a Myslíku konala velká uklízecí akce. Velkou měrou se do ní zapojili místní hasiči a dobrovolníci.

Horské chaty v Beskydech se připravují na letní tábory, čekají za jakých podmínek se budou moci konat

14. května 2021 16:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Koronavirová omezení se sice postupně rozvolňují, organizátoři letních táborů však stále nemají definitivní instrukce o podmínkách, za jakých se budou dětské pobyty konat.

Bukovec má vedle nejvýchodnějšího bodu i další nej. Třeba nejstarší jilm nebo největší půdní sesuv

14. května 2021 16:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pokud se vzpomene obec Bukovec, většina lidí si ji spojí s nejvýchodnějším bodem republiky. Ne vždy tomu tak bylo a dodnes si někteří myslí, že nejvýchodnější obcí je nedaleká Hrčava.

Školáci se už těší na prázdninové tábory v Beskydech, organizátoři čekají na poslední úpravu podmínek k jejich pořádání

14. května 2021 10:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Letošní školní rok trávily děti spíše doma než ve škole. Přesto se školáci těší na letní prázdniny, které řada z nich stráví na táborech. K jejich pořádání se připravují také horské chaty v Beskydech. My jsme se podívali na Kozubovou a Studeničné.

V podzemí Dolu ČSA v Karviné pokračují práce před plánovaným zasypáním jam

8. května 2021 10:05 | Karviná | Libor Běčák

Přestože poslední uhlí bylo z Dolu ČSA v Karviné vytěženo v únoru, horníci v podzemí dále pracují. Jejich úkolem je připravit šachtu k zasypání. To by mělo nastat do dvou let. K zemi půjdou také téměř všechny povrchové objekty.

Školáci z Palkovic pomohli s výsadbou vánočních stromků, teď čekají, až vyrostou

7. května 2021 16:11 | Palkovice | Libor Běčák

Některé rodiny z Palkovic budou mít za několik let možná doma vánoční stromky, které v těchto dnech zasadily jejich děti. Tamní základní škola se zapojila do projektu, ve kterém děti pomáhají vysazovat malé jedličky na obecní plantáži.

Školáci z Palkovic při výuce o přírodě pomohli s výsadbou vánočních stromků

6. května 2021 17:11 | Palkovice | Libor Běčák

Svahy pod elektrickým vedením v kopcích nad Palkovicemi a Myslíkem budou brzy zelenější. Protože pod vedením nesmí růst žádné vyšší stromy, nechala tam obec vysadit plantáž vánočních stromků. Ty se budou sklízet ještě dříve, než by přesáhly povolenou výšku.

V Rychvaldě mají na hřbitově nové kolumbárium

5. května 2021 17:00 | Rychvald | Libor Běčák

Lidé z Rychvaldu mohou využívat novou možnost pro ukládání uren s popelem svých zesnulých blízkých. Na místním hřbitově bylo totiž postaveno první kolumbárium.

Na hřbitově v Rychvaldě mají nové kolumbárium, o které mají lidé stále větší zájem

4. května 2021 20:00 | Rychvald | Libor Běčák

Vedle klasických hrobů a urnových hrobů mají lidé stále větší zájem o levnější kolumbária. Městský úřad v Rychvaldě reagoval na vzrůstající poptávku veřejnosti a na místním hřbitově nechal postavit kolumbárium pro uložení bezmála 500 uren.

Policisté přistihli partičku, která pálila odpad u lesa

3. května 2021 11:32 | Havířov | Libor Běčák

Dlouhodobý problém s vyvážením odpadu a pálením starých pneumatik a dalšího nepořádku řeší policisté i vlastníci lesů v lokalitě mezi Havířovem, Karvinou a Orlovou. V neděli se podařilo tři muže přistihnout přímo při činu. Pod dohledem policistů oheň uhasili a nepořádek uklidili. Pokuta je přesto nemine.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více