Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

V centru Palkovic obec buduje dva nové přechody pro chodce

23. dubna 2021 18:51 | Palkovice | Libor Běčák

V centru Palkovic vznikají v těchto dnech dva nové přechody pro chodce. Jeden poblíž autobusové zastávky, druhý před školou.

VIDEO: Po prchajícím řidiči policisté nejdříve stříleli, pak ho lovili z řeky

22. dubna 2021 16:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Z ledové vody řeky Lučiny v centru Havířova zachraňovali ve čtvrtek odpoledne policisté muže, který jim chtěl uplavat poté, co se o chvíli dříve snažil ujet autem, byť po něm policisté stříleli ze svých zbraní.

Záchranáři spěchali k opařenému dítěti na havířovské sídliště

22. dubna 2021 11:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Posádka Letecké záchranné služby MSK zasahovala ve čtvrtek zhruba v 9 hodin na havířovském sídlišti Šumbark II. etapa. Se strojem přistála na prostranství u Jedlové ulice.

Zoufalý sebevražedný skok ženy pod vlak zastavil dopravu mezi Havířovem a Českým Těšínem

22. dubna 2021 9:26 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté z Havířova prověřují okolnosti smrti ženy, která ve čtvrtek před 9. hodinou skočila pod osobní vlak. Zraněním na místě podlehla.

Výstavbu rodinných domů a dalších objektů v Jablunkově upravuje aktuální změna územního plánu

22. dubna 2021 8:00 | Jablunkov | Libor Běčák

Některými aktuálně přijatými změnami se musí řídit stavebníci, kteří chtějí v Jablunkově stavět rodinné domy, nebo jiné objekty. Změna územního plánu byla schválena zkráceným způsobem, jak nově umožňuje stavební zákon.

Stavebníci v Jablunkově se už řídí novým územním plánem

21. dubna 2021 12:34 | Jablunkov | Libor Běčák

Důležitý krok upravující například výstavbu rodinných domů učinili zastupitelé města Jablunkova, kteří před časem schválili změnu územního plánu.

Otevření hradu Hukvaldy letos nahradí dobový film se šermířskými souboji

20. dubna 2021 14:29 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ani letošní zahájení sezony na hradě Hukvaldy se neobejde bez tradičních ukázek šermířských soubojů a ukázek dobových zbraní. Tentokrát však bez přítomnosti návštěvníků, kteří však nebudou o podívanou ochuzeni.

Letní tábory v Beskydech už mají DDM plně obsazené a doufají, že je nikdo nezakáže

16. dubna 2021 16:02 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Už několik dnů mohou děti docházet do mateřských a základních škol, volnočasové aktivity jsou však i nadále zakázané. Děti tak stále nemohou navštěvovat své oblíbené kroužky. Domy dětí a mládeže však i přes nepříznivou situaci věří, že se v létě situace zlepší a budou se konat tradiční tábory.

Okolí Prašivé vyčistily od odpadu po turistech děti z Lesní školy Hnízdo

16. dubna 2021 16:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pořádný kus práce odvedly děti z Lesní školy Hnízdo. Prošly dvě trasy vedoucí k Horské chatě Prašivá a cestou posbíraly veškeré odpadky, které tam zůstaly po nepořádných turistech. Nejčastěji po turistech v lesích zůstávají mikrotenové sáčky, PET lahve a plechovky od nápojů.

Medvěd už vylekal stovky turistů. Horská chata Prašivá slaví 100 let

16. dubna 2021 16:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Horská chata Prašivá s medvědem u vstupních dveří letos slaví 100 let od zahájení provozu. Provozovatelé mají připravenou celou řadu různých akcí, ale zatím netuší, v jakém rozsahu budou moci oslavy jubilea pořádat.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více