Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Místostarostka Komorní Lhotky se přiznala ke zmanipulování zakázky sociálního ústavu, kde je ředitelkou. Starosta ji zatím odvolávat nechce

30. října 2020 9:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Místostarostka Komorní Lhotky Andrea Sztefková se přiznala k manipulování veřejné zakázky na stavební práce v sociálním ústavu, kde je ředitelkou. Obec kvůli tomu musela vrátit dotaci.

Protřelý recidivista krátce po propuštění z vězení vykradl 14 chat v Beskydech. Bral hlavně jídlo, léky a oblečení

30. října 2020 7:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Policisté z Nošovic zadrželi recidivistu, který se přiznal k vykradení 14 rekreačních stavení v Beskydech. Pro chataře a chalupáře je to signál, aby si své objekty před zimou dobře zabezpečili.

Zdrogovaného řidiče nezastavil ani policejní výstřel, vzdát se nechtěl ani po dopadení

26. října 2020 18:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Další divoká honička policistů s gaunerem se strhla v pondělí odpoledne v centru Havířova. 40letého řidiče nezastavil ani varovný výstřel a dopaden byl až, když mu na útěku od auta začal docházet dech.

ZŠ Palkovice se na distanční výuku předem dobře připravila

23. října 2020 11:44 | Palkovice | Libor Běčák

Prázdnotou zejí v těchto dnech třídy a učebny také v ZŠ v Palkovicích. Kantoři i žáci ale zvládli technická úskalí a distanční výuka z domova jim nedělá větší problémy.

Také školáci z Rychvaldu se musí učit vzdáleně z domova. Zvládají to i kantoři

20. října 2020 12:23 | Rychvald | Libor Běčák

Učitel sedí sám ve třídě bez žáků, se kterými hovoří přes obrazovku svého počítače. Takovým způsobem v těchto dnech probíhá výuka ve třídách ZŠ v Rychvaldě, a samozřejmě i ve všech ostatních školách republice. Přizpůsobit se tomu museli učitelé, žáci i jejich rodiče.

Lidé na Karvinsku zaznamenali silný důlní otřes. Žádný z horníků nebyl zraněn

19. října 2020 17:00 | Karviná | Libor Běčák

Poměrně citelný záchvěv země zaznamenali v pondělí odpoledne lidé žijící v Karviné a okolí.

Nové Integrované výjezdové centrum v Jablunkově si prohlédl ministr vnitra Jan Hamáček

19. října 2020 10:51 | Jablunkov | Libor Běčák

O tom, že v Jablunkově bylo postaveno nové Integrované výjezdové centrum pro záchranné služky, jsme už informovali. Před časem si ho prohlédl i ministr vnitra Jan Hamáček.

V Palkovicích si lidé mohou po dobu pandemie covidu objednávat dovoz potravin domů

16. října 2020 18:51 | Palkovice | Libor Běčák

Senioři, lidé v karanténě nebo všichni ostatní, kteří s ohledem na svůj věk a zdraví nemohou nebo se kvůli riziku nákazy covidem obávají kontaktu s dalšími lidmi, mohou opět využívat službu obce Palkovice.

Oblíbené Pustevny mají doznat změn k lepšímu. Přibudou lavičky, odpadkové koše i parkovací místa z obou stran pod sedlem

16. října 2020 9:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jednotný vzhled poutačů a směrníků. Více laviček a odpadkových košů. To vše bude nově na oblíbených Pustevnách. Na změnách, které prospějí návštěvníkům, společně pracují Moravskoslezský a Zlínský kraj, obce a také samotní provozovatelé z Pusteven.

Mokrý a těžký sníh na horách láme a vyvrací stromy na silnice, na Pustevny autem raději s řetězy

14. října 2020 17:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Vytrvalé srážky se projevily nejen zvýšenými hladinami vodních toků, ale také vydatnou sněhovou nadílkou na horách. Na mnoha místech těžký sníh vyvrací nebo láme stromy. My jsme se byli podívat s kamerou na Pustevnách.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více