Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Kvůli nutnému rozšíření školky se musí radnice dočasně nastěhovat do tělocvičny

15. srpna 2020 9:13 | Palkovice | Libor Běčák

Obec Palkovice se rozrůstá a přibývá v ní mladých rodin s dětmi. Obecní úřad proto musí řešit kapacitu mateřské a základní školy.

V Těrlicku se konal příměstský tábor Zumi Dance

14. srpna 2020 17:56 | Těrlicko | Libor Běčák

V centru Těrlicka se v polovině prázdnin konal týdenní příměstský tábor zaměřený na tanec. Mezi účastníky byla děvčata nejen z Těrlicka,. ale také z okolních obcí.

Technotrasa připomíná historii smaltování a slévárenství ve Frýdlantě nad Ostravicí

13. srpna 2020 22:07 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Jednou za měsíc se lidé mohou projít Frýdlantem nad Ostravicí s průvodci. Technotrasa vede po zajímavých místech, která souvisí s historií města především se slévárenstvím a průmyslovou i uměleckou produkcí smaltovaných výrobků.

Poznáte muže na videu, který se měl v Karviné zmocnit peněz?

13. srpna 2020 12:04 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Karvinští policisté prověřují přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Někdo z budovy na karvinské Fryštátské ulici odnesl hotovost, doklady a platební karty. Způsobená škoda přesáhla 10 tisíc korun.

Letošní horské Beskydské sedmičce schází poslední razítko. Start 3 tisíc závodníků ale ohrožený není

13. srpna 2020 11:40 | Celý MS kraj | Libor Běčák

28. srpna má start další ročník horského závodu Beskydská sedmička. Dva týdny před startem však ještě organizátoři nemají souhlas k využití tras od státní společnosti Lesy ČR. Podle aktuálních informací jde však jen o formalitu.

Policisté hledají řidičku, která v Havířově utekla od dopravní nehody

11. srpna 2020 11:30 | Havířov | Libor Běčák

Dopravu na frekventované Těšínské ulici skrz Bludovický kopec v Havířově v úterý dopoledne značně komplikovaly dvě dopravní nehody. Od jedné řidička, která ji měla zavinit, utekla.

Na Těrlické přehradě závodila česká špička wakeboardingu

10. srpna 2020 13:37 | Těrlicko | Libor Běčák

Těrlická přehrada nabídla atraktivní podívanou. Na tamním elektrickém vleku v areálu vodního lyžování se předvedla česká wakeboardová špička.

V Rychvaldě se konaly country svatba u kukuřičného pole a kamenná svatba stvrzující 65 let společného života

10. srpna 2020 9:13 | Rychvald | Libor Běčák

Svatby, na jaké se nezapomíná. Dvě takové se konaly v sobotu v Rychvaldě. Ta první se konala u kukuřičného pole a nesla ve stylu country. Druhá svatba byla takzvaná kamenná, protože stvrzovala 65 let manželského svazku.

Zadržený 55letý muž se k vypálení bytu s 11 lidmi okamžitě přiznal. Čeká ho doživotí

9. srpna 2020 7:34 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pokud nebude pachatel hrůzného činu uznán znalci za nesvéprávného, hrozí mu u soudu za úmyslně způsobenou smrt 11 lidí a zranění několika dalších doživotní trest vězení. Sám se v sobotu večer okamžitě po založení tragického požáru v panelovém domě v centru Bohumína přiznal.

Královnu Beskyd čekají změny. Rozcuchaný vrchol Lysé hory se má dočkat odborného učesání

6. srpna 2020 23:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jednotný vzhled laviček či odpadkových košů. Upravené okolí horských chat a chodníky z jednoho druhu materiálu. Architekti posuzují, jak by měl v brzké budoucnosti vypadat vrchol nejvyšší hory Moravskoslezských Beskyd.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více