Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Obec přikoupila pozemky, malí fotbalisté z Těrlicka by se měli dočkat nového hřiště

14. května 2020 12:19 | Těrlicko | Libor Běčák

V Těrlicku mají hodně fotbalistů a jen jedno hřiště. Pod náporem hráčů tráva trpí. Aby mohli všichni trénovat a hrát zápasy, musí obec vybudovat další hřiště, které bude sloužit k tréninku a zápasům nejmenších fotbalistů.

Hrad Hukvaldy přivítal letošní první návštěvníky. Léto bude plné zajímavých akcí

13. května 2020 12:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hrad Hukvaldy je zase přístupný veřejnosti. Brána prvního nádvoří se otevřela v úterý ráno a od té chvíle se život na jedné z největších zřícenin v zemi vrací do normálu.

Mladý medvěd dostal chuť na med. Odnesly to dva včelí úly

13. května 2020 8:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Beskydech žije několik medvědů. Jako plaché šelmy se turistům zdaleka vyhýbají. Jeden mladší medvěd byl před několika dny ve slezské části. Přecházet ale může i na Slovensko.

Trojice ledových mužů přišla stylově. Sněžení a mrazíky ale některé lidi příliš nepotěšily

12. května 2020 8:53 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Teploty až o 20 stupňů nižší a k tomu sněžení. Tak vypadalo úterní ráno v Moravskoslezském kraji. Předpověď meteorologům vyšla přesně. V dalších dnech by nás měly provázet dešťové přeháňky.

Expozici po koronavirové pauze otevřel i Archeopark v Chotěbuzi

11. května 2020 21:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Tak jako současná celosvětová pandemie ovlivňuje náš život, podobné historické milníky provázejí lidstvo od nepaměti. Díky objevům při vykopávkách na Těšínsku se můžeme podívat na život našich předků v pravěku a středověku. Po nucené koronavirové pauze se znovu otevřely expozice Archeoparku v Chotěbuzi.

Místostarostku Komorní Lhotky policisté obvinili ze zmanipulování stavební zakázky

11. května 2020 11:08 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Místostarostka Komorní Lhotky a ředitelka tamního Integrovaného sociálního ústavu Andrea Sztefková čelí obvinění ze zmanipulování veřejné zakázky. Policie ji obvinila společně s podnikatelem, který jí měl za stavební zakázku vyplatit 100 tisíc korun.

Poloprázdným řekám pomáhají navyšovat hladiny dostatečně naplněné přehrady

7. května 2020 11:53 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zatímco některé oblasti České republiky trpí suchem, Moravskoslezský kraj je na tom relativně velmi dobře. Díky přehradám máme dostatek pitné vody a další vodní nádrže mají dostatečné množství vody pro průmysl i rekreaci. Přehrady také navyšují hladiny na dolních tocích řek.

Báňští záchranáři ráno zasahovali na šachtě po důlním otřesu

7. května 2020 6:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ve čtvrtek o půl sedmé ráno se trasou z Ostravy přes Havířov do Stonavy prohnala kolona houkajících vozů Hlavní báňské záchranné služby (HBZS). Záchranáři spěchali na šachtu, kde se projevil důlní otřes.

V Těrlicku spouštějí místa s veřejným připojením k internetu

6. května 2020 16:05 | Těrlicko | Libor Běčák

Na několika místech v Těrlicku se mohou lidé připojit bezplatně k internetu. V průběhu zkušebního provozu radnice postupně zprovozňuje další místa. Datový tok by měl stačit na prohlížení internetových stránek a činnost běžných mobilních aplikací.

Obnova žháři vypáleného dřevěného kostela dostala konečně zelenou. Stavět se začne snad už v červnu

4. května 2020 10:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V Gutech na Třinecku může začít stavba nového dřevěného kostela. Ten bude replikou svého předchůdce, který v srpnu 2017 vypálili mladí žháři. Hrubá stavba už stojí v Hošťálkové na Valašsku, odkud bude po rozebrání ještě letos převezena do Gutů.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více