Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Bič na žebráky v podobě vyhlášky mají i v Třinci. Prý si vydělají až tisícovku denně

13. prosince 2019 17:04 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V regionu přibylo další město, kde musí bojovat se žebráky před nákupními centry. Vyhlášku proti žebrákům tentokrát schválili v Třinci. Zástupci radnice tvrdí, že problémoví lidé nejsou jen místní, ale minimálně polovina dojíždí žebrat z jiných koutů regionu.

Půl miliardy. Tolik by mohla stát modernizace skokanských můstků ve Frenštátě pod Radhoštěm

13. prosince 2019 7:36 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Aby se v regionu zrodil nový olympijský vítěz ve skocích na lyžích, musí mít mladí talentovaní skokani kvalitní zázemí. To by už za několik let mohly opět poskytovat můstky ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Smrtící střelba v ostravské nemocnici vyděsila veřejnost i v Polsku

11. prosince 2019 13:40 | Ostrava-město | Libor Běčák

Informace o tom, že se v Ostravě a okolí může pohybovat nebezpečný pachatel, který má na svědomí střelbu v poliklinice ostravské fakultní nemocnice, vystrašily v úterý nejen lidi z Ostravy, ale celého okolí a dokonce u polském příhraničí.

Oprava paneláku se prý nepovedla. Střechou teče a bezpečný není ani hromosvod

11. prosince 2019 7:20 | Havířov | Libor Běčák

Vysoké výdaje patrně čekají družstevníky a vlastníky bytů v domě v Družstevnické ulici v Havířově. Dřívější komplexní revitalizace se zateplováním zřejmě nebyla příliš kvalitní a minimálně střecha se musí opravovat znovu.

Myslivci z Nové Bělé prošli policejní kontrolou na alkohol i stav zbraní

7. prosince 2019 12:59 | Ostrava-město | Libor Běčák

Sobotní hon myslivců z Nové Bělé začal netradičně. Všichni lovci prošli kontrolou zbraní a někteří se podrobili dechové zkoušce na alkohol.

Pozor na změny v jízdních řádech. Začíná jezdit přímý Štramberský express

6. prosince 2019 16:00 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nové jízdní řády, které vstoupí v platnost v polovině prosince, přinášejí několik změn. Cestující by se s nimi měli raději včas seznámit, aby se při cestování vyvarovali nepříjemným problémům. Jednou z novinek na železnici v regionu je Štramberský expres.

Řidič ukradeného auta havaroval na prostřelených pneumatikách

5. prosince 2019 16:59 | Frýdek-Místek | Libor Běčák

Divoká honička se strhla ve středu večer ve Frýdku-Místku. Policejním hlídkám se snažil ujet řidič v ukradeném audi.

Motorové pily při kácení stromu probudily kolonii netopýrů v dutině. Radnice za to dostala tučnou pokutu

4. prosince 2019 12:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Čtvrt milionu korun. Takovou pokutu dala Česká inspekce životního prostředí radnici v Bohumíně za to, že nechala skácet strom, ve kterém v té době zimovala kolonie chráněných netopýrů.

Fanoušci z Havířovské zvěře musí za loupeže do vězení. Soud jim také zakázal chodit na hokej

4. prosince 2019 7:20 | Havířov | Libor Běčák

Havířovská zvěř. Tak si už několik let říká jádro havířovských hokejových fanoušků. Bohužel, za nesportovní chování, které vyústilo v loupežná přepadení, teď u dvanácti z nich padly u soudu podmínky i tresty vězení. Všichni také mají zákaz vstupu na hokejová utkání, a to až na 7 let.

Policejní manévry v Havířově-Šumbarku. V Pežgovském lese hledali pohřešovaného muže

3. prosince 2019 15:48 | Havířov | Libor Běčák

AKTUALIZOVÁNO: V Havířově-Šumbarku na hranici se Šenovem a Petřvaldem, v Pežgovském lese a okolí, probíhalo v úterý pátrání po pohřešovaném muži. Do akce měl být před čtvrtou hodinou odpolední nasazen i vrtulník s termovizí. V terénu byly zhruba dvě desítky policistů, kteří pročesávali lesní porost.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více