Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Hasiči, strážníci a zdravotníci jsou konečně v novém. V Jablunkově postavili Integrované výjezdové centrum

11. června 2020 11:48 | Jablunkov | Libor Běčák

Město Jablunkov se může pyšnit moderní budovou Integrovaného výjezdového centra. Stojí na základech historické požární zbrojnice z roku 1893. Pod jednou střechou jsou hasiči, zdravotníci a strážníci.

Svatostánky se otevřou se setměním. V pátek se koná 12. ročník oblíbené Noci kostelů

11. června 2020 9:40 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Téměř stovka chrámů, kostelů a modliteben bude v našem kraji v pátek večer opět přístupná veřejnosti. Koná se už 12. ročník Noci kostelů. Ta dává lidem možnost netradiční návštěvy různých svatostánků s výkladem průvodců a kulturním programem.

Kostel s nejstarší historií v zemi. Trámy v kostele v Řepištích pamatují Jana Žižku

11. června 2020 7:29 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Už v červenci bude veřejnosti opět přístupný dřevěný kostel sv. Michaela Archanděla v Řepištích na Frýdecko-Místecku. Prošel celkovou rekonstrukcí a památkáři v něm objevili několik nečekaných překvapení.

Policisté vyšetřují pokus vraždy v Havířově. Žena má po brutálním útoku na hlavě několik zlomenin

10. června 2020 9:19 | Havířov | Libor Běčák

Jako pokus vraždy vyšetřují policisté konflikt, který se odehrál před několika dny v Havířově. Bujarý večírek v jednom z bytů skočil velmi těžkými poraněními 54leté ženy. Právě s ohledem na způsobená devastující poranění hlavy je útok hodnocený jako brutální.

Policisté zasahující proti agresivním opilcům museli vykrývat kopance a údery

9. června 2020 18:44 | Havířov | Libor Běčák

Výcvik sebeobrany se zúročil policistům, kteří se v sobotu večer snažili uklidnit vyostřenou situaci mezi rozvášněným obyvatelstvem havířovské městské části Šumbark. Po marných domluvách museli sami čelit atakům ze strany dvou nejvíce agresivních účastníků.

Hraniční přechody s Polskem zůstávají kvůli COVID-19 dále pod policejní kontrolou, hasiči ale odstraňují betonové zábrany

8. června 2020 9:32 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zatímco například na Slovensko už můžeme cestovat bez omezení, hraniční přechody s Polskem dále hlídají policisté a vojáci. Česká republika by chtěla hranice otevřít v polovině tohoto měsíce. Zda s tím bude souhlasit i Polsko, to se ještě neví.

Záběry z dronu: zásah hasičů u požáru odpadu na skládce v Horní Suché

7. června 2020 8:10 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Několik hasičských jednotek bylo v sobotu odpoledne vysláno do areálu skládky v Horní Suché, kde začal hořet odpad.

Ornitologové v Beskydech sčítali a kroužkovali celosvětově ohrožené chřástaly polní

5. června 2020 13:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Malý nenápadný noční pták s nezaměnitelným hlasem. To je chřástal polní. Jde o celosvětově ohrožený druh a proto ornitologové a ochránci přírody dělají vše proto, aby jeho počty neklesaly. Ornitologové v těchto dnech, respektive po nocích chodí po Beskydech a chřástaly počítají a odchycené kusy kroužkují.

Vyznačení hranice mezi Moravou a Čechami skončilo obviněním, tu moravsko-slezskou hranici označují cedule

5. června 2020 8:07 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velké pozdvižení před časem vyvolalo vyznačení hranice mezi Čechami a Moravou. Dva muži asi budou muset zaplatit vyčištění asfaltu od barvy. Slezskou hranici nikdo na cesty malovat nemusí. Na několika místech je totiž vyznačena cedulemi.

Vláda radnicím škrtá příjmy z daní. V Palkovicích šetří i tak, že si zastupitelé snížili téměř o polovinu své odměny

5. června 2020 7:05 | Palkovice | Libor Běčák

Koronavirová krize, která enormně zatížila státní rozpočet, se už začíná projevovat na hospodaření měst a obcí. Například v Palkovicích na Frýdecko-Místecku už odložili připravované investiční akce a zastupitelé si tam dobrovolně snížili své odměny.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více