Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

V Třinci se motorkář těžce zranil po srážce s náklaďákem, v Opavě motocyklista při havárii zemřel

26. června 2020 22:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velmi vážná dopravní nehoda se stala v pátek odpoledne v Třinci. Mladý motocyklista tam havaroval poté, co mu v křižovatce nedal přednost řidič nákladního automobilu.

Nedání přednosti skončilo karambolem dvou osobních vozů. Z jednoho auta se katapultoval motor

23. června 2020 17:58 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Okolnosti vážné dopravní nehody vyšetřují policisté v Havířově. Kolize dvou osobních automobilů byla tak silná, že z jednoho se utrhl motor.

Zatímco jinde už nepršelo, v Jablunkově příval vyplavil základy bývalého hotelu

23. června 2020 11:27 | Jablunkov | Libor Běčák

Jablunkov přečkal několikadenní vydatné deště bez úhony. Až poslední bouřka v pondělí večer zahltila kanalizaci natolik, že voda zaplavila základy bývalého hotelu v centru města. Do akce museli nastoupit hasiči s čerpadly.

Na Krnovsku v Osoblaze se jeden člověk utopil, další je pohřešovaný. Možná ho voda vzala do Polska

20. června 2020 20:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Velká voda má v Moravskoslezském kraji první oběť. V říčce Osoblaze na Krnovsku, jejíž hladina je na hranici 1. povodňového stupně, se v sobotu utopil jeden člověk. Další, který byl u řeky s ním se pohřešuje. Je možné, že ho voda odplavila do Polska.

Žhář, který zapálil zásobníky s plynem a zkoušel podpálit i benzinku, byl pod vlivem drog

19. června 2020 11:38 | Celý MS kraj | Libor Běčák

21letý mladík, který byl ve čtvrtek časně ráno v Českém Těšíně přistižen krátce poté, co na Karvinské ulici začal hořet plyn v zásobnících u čerpací stanice, byl pod vlivem drog. V pátek to potvrdila policie s tím, že popsala, jak byl podezřelý zadržen.

VIDEO: Průtrž mračen zaplavila křižovatku v Ostravě, říčka Polančice vystoupala až do 3. povodňového stupně

18. června 2020 18:03 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Prudký vzestup hladiny vyvolal vydatný déšť v povodí říčky Stonávky v průběhu čtvrteční odpolední bouřky. V průběhu jedné hodiny se průtok korytem zvýšil z jednoho kubického metru za sekundu na více než 30 kubíků.

Nové vedení zajistí spolehlivý přenos elektrické energie

17. června 2020 21:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

53 nových stožárů nyní staví montéři, kteří budují vedení mezi Nošovicemi a Albrechticemi. Státní společnost ČEPS nahrazuje dosluhující vedení a navyšuje jeho kapacitu pro stále vzrůstající přenosové nároky.

V Petřvaldě se slaví. Obyvatelka Domova Březiny Oldřiška Luzarová slaví 100 let

17. června 2020 8:46 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krásných 100 let slaví Oldřiška Luzarová, která žije v Domově Březiny v Petřvaldě na Karvinsku. Mezi gratulanty se ve středu dopoledne zařadil také náměstek hejtmana MSK Jiří Navrátil.

OKD z nařízení hygieniků testuje na covid všechny zaměstnance

17. června 2020 8:43 | Karviná | Libor Běčák

Na třech dolech společnosti OKD ve středu začalo testování všech zaměstnanců na covid-19. Jde o nařízení krajských hygieniků, kteří se snaží zastavit šíření nákazy mezi horníky.

V Rychvaldě kompletně modernizují školní jídelnu a bojují s vandaly na dětském hřišti

16. června 2020 18:06 | Rychvald | Libor Běčák

Kuchyň a jídelna ZŠ v Rychvaldě prochází celkovou rekonstrukcí. Hotovo musí být do konce letních prázdnin.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více