Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Na Dolech ČSM čekají na poslední výsledky testů. Nakažených je zhruba 17 procent otestovaných

1. července 2020 12:48 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost OKD čeká na poslední výsledky vzorků, které byly odebrány při plošném testování všech zaměstnanců důlní firmy. Testování nařídili hygienici poté, co se nákaza covid-19 prokázala u stovek zaměstnanců a jejich příbuzných.

V Rychvaldě dokončují rekonstrukci objektu, ve kterém bude nově Dům dětí a mládeže

1. července 2020 9:45 | Rychvald | Libor Běčák

Počet obyvatel Rychvaldu se zvyšuje a v mladých rodinách přibývá dětí. Město pro ně chce zajistit kvalitní volnočasovou aktivitu a proto přestěhovalo Dům dětí a mládeže do nového objektu.

Hejtman: nakažení horníci chodí na pivo! Dotčení havíři a odbory se bouří

30. června 2020 19:09 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Krize v OKD nabírá na vážnosti. Stalo se přesně to, čeho se horníci ze šachet pod vedením OKD báli. Nákaza Covid-19 se totiž z karvinského Dolu Darkov rozšířila i na další šachty. Národní hospodářství teď v důsledku liknavosti při řešení problému přijde o miliony korun, které by mohlo utržit za prodej vytěženého uhlí.

Česko-polská hranice už je konečně zase volně průchodná bez obav z uvalení karantény

30. června 2020 11:45 | Český Těšín | Libor Běčák

Na česko-polskou hranici se opět vrátil svobodný život bez kontrol. Policisté ukončili kontroly a zrušili svá stanoviště. Čilý přeshraniční ruch se vrátil také do těšínského dvojměstí.

V Těrlicku se loučili s absolventy místních škol

29. června 2020 19:41 | Těrlicko | Libor Běčák

Oficiální rozlučkový ceremoniál mají za sebou těrličtí školáci, kteří v letošním roce končí docházku v místních základních školách.

Před většími škodami uchránily region přehrady a práce vodohospodářů

29. června 2020 10:29 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Poslední vydatné deště opět naplnily koryta potoků a řek. Lidé se chodili dívat ke břehům i k přehradám, aby se ujistili, že jim nehrozí nebezpečí. Právě u přehrad se potvrdila jejich úloha při ochraně míst pod jejich hrázemi.

Obce na Jablunkovsku bude chránit před velkou vodou digitální povodňový plán

29. června 2020 10:26 | Jablunkov | Libor Běčák

Stále častější přívalové deště nutí obce a města přijímat účinnější opatření k ochraně majetku. Město Jablunkov a obce v jeho okolí bude v brzké době chránit před velkou vodou digitální povodňový plán. Především jde o skutečně aktuální vyhodnocení stavu hladin řek Lomná a Olše.

Těšínské divadlo uvedlo předpremiéru Hobita

29. června 2020 8:40 | Český Těšín | Libor Běčák

Hobit sice bude mít kvůli koronaviru oficiální premiéru až v září, malí diváci však mohli napínavý příběh v podání scény Bajka Těšínského divadla vidět už v červnové předpremiéře.

Sochy z landeckých sympozií jsou k vidění v Sochařském parku pod Babí horou v Těrlicku-Hradišti

27. června 2020 10:16 | Těrlicko | Libor Běčák

Sochařský park pod Babí horu v Těrlicku-Hradišti sice leží stranou známých turistických tras, lidé však přesto postupně přicházejí na to, jaké skvosty v něm jsou k vidění. Mnohé sochy vznikly v ostravském Landeku. V Těrlicku si je může prohlédnout každý.

Opilý Belgičan zavinil nehodu v Horních Bludovicích a zranil řidičku

26. června 2020 22:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Za dopravní nehodou, která se stala v pátek večer v Horních Bludovicích, stál s největší pravděpodobností alkohol. Jeden člověk byl při karambolu zraněn.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více