Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Krajský policejní ředitel se vyjádřil k tragické nehodě v Praze, při které opilá a zdrogovaná řidička zabila policistu

6. července 2020 13:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nehoda, která se stala v neděli v Praze, otřásla celým policejním sborem. 39letá řidička pod vlivem alkoholu a drog zezadu narazila do služebního vozu Policie ČR. Cestovali v něm tři policisté. Dva utrpěli zranění, jejich 32letý kolega na místě i přes resuscitaci zemřel.

Těrličtí jachtaři se připravují na velké závody, v neděli závodili v tréninkové regatě

6. července 2020 11:14 | Těrlicko | Libor Běčák

Na Těrlické přehradě se v neděli jela Cyrilometodějská regata. Těrličtí jachtaři ji pojali jako tréninkový závod.

Desítky policistů hledaly v Havířově pohřešovanou ženu

4. července 2020 16:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

AKTUALIZOVÁNO: Žena byla ve středu 22. července bohužel nalezena mrtvá, potvrdila to krajská policejní mluvčí Eva Michalíková. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rozsáhlá pátrací akce se koná po celé sobotní odpoledne v Havířově. Minimálně 3 desítky policistů prohledávají lokalitu poblíž řeky Lučiny. Nasazeni byli také psovodi a zvažuje se i vyslání dronů.

Motorkář se zabil na železničním přejezdu v Odrách

4. července 2020 15:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Smrtelná zranění si způsobil motocyklista, který havaroval v sobotu odpoledne na železničním přejezdu v Odrách na Novojičínsku. Na přejezd vjel ve chvíli, kdy tam jel vlak.

Vlaky mezi Ostravou a Olomoucí zastavila nehoda. Leo Express najel do překážky

4. července 2020 14:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Závada na trakčním vedení v lokalitě Prosenic na Olomoucku došlo v sobotu odpoledne k závadě na trakčním vedení. Dočasně byla zastavena veškerá doprava, kterou nahradily autobusy.

Motorkář bez papírů a po překročení rychlosti ujížděl policistům. Přejel do protisměru, kde ho smetlo auto. Zranil 4 lidi a sám zemřel

4. července 2020 8:33 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V pátek krátce po 17. hodině došlo k dopravní nehodě motocyklisty a dalších dvou vozidel. Motorkář (1981) jedoucí na motocyklu Honda po dálnici D48 a při sjezdu na Exit 54 u obce Dobrá zřejmě vjel do protisměru, kde následně došlo ke střetu s jedoucím vozidlem Hyundai a následně s dalším vozidlem Opel.

Černý pátek na silnicích MSK: Při nehodách zahynuli tři lidé

3. července 2020 20:42 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jednoho mrtvého si vyžádala kolize dvou osobních automobilů, která se stala v pátek před polednem v Rychvaldě.

Palkovičtí zastupitelé jednali o změnách územního plánu

3. července 2020 13:29 | Palkovice | Libor Běčák

Zastupitelé Palkovic mají za sebou jedno z nejdůležitějších zasedání posledních let. Projednávali totiž změny územního plánu.

U středověkého opevnění na Jablunkovsku je nové návštěvnické centrum

3. července 2020 12:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Leží nedaleko slovenské hranice v Mostech u Jablunkova. Má 400 let a přesto nabízí novinku. Jedná se o největší středověké opevnění z celého systému takzvaných šancí rozprostřených po hraniční linii.

Turisté se v Beskydech mohou zapojit do nové soutěže ve sbírání razítek

3. července 2020 12:52 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jablunkovské Centrum kultury a informací přišlo pro tuto letní sezonu s novou soutěží pro všechny turisty bez rozdílu věku a zdatnosti.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více