Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Nehoda osobního a nákladního auta uzavřela silnici u Neplachovic

14. března 2024 15:12 | Opava | Libor Běčák

Kolize mezi osobním automobilem a nákladním vozem uzavřela ve čtvrtek před polednem silnici mezi Vlaštovičkami a Neplachovicemi-Zadky na Opavsku.

K popálené ženě při požáru chaty na Jablunkovsku v noci letěl vrtulník

14. března 2024 14:10 | Jablunkov | Libor Běčák

V časných ranních hodinách spěchala letecká posádka záchranné služby ze své ostravské základny do Dolní Lomné na Jablunkovsku, kde se při požáru chaty popálila její obyvatelka. Požár mezitím hasili přivolaní hasiči.

Školáci si v Muzeu Těšínska připomněli vývoj písma

14. března 2024 12:55 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Beskydský expres

O tom, jak se vyvíjelo písmo, se mohli přesvědčit žáci základních a středních škol v Muzeu Těšínska v Českém Těšíně. Vyzkoušet si mohli také psaní husím brkem.

Univerzita nabídla seniorům zajímavé studijní obory

Aktivní senioři z Frýdlantu nad Ostravicí využili možnosti účasti v dalším ročníku Univerzity III. věku.

S požárem haly v Krnově bojovali profesionální i dobrovolní hasiči

14. března 2024 9:04 | Krnov | Libor Běčák

Až II. stupeň požárního poplachu museli ve středu odpoledne vyhlásit hasiči při likvidaci ohněm zasažené haly v Krnově.

Ve Frýdku Místku-Místku padla koalice, vznikla nová se stejným primátorem

13. března 2024 10:49 | Frýdek-Místek | Libor Běčák

Na zasedání zastupitelstva Frýdku-Místku došlo v pondělí k rozpadu koalice. V novém vedení města zůstal primátor Petr Korč se svými náměstky a nově byli zvoleni zástupci ze SPOLU, které je novým koaličním partnerem.

Policisté z Havířova odhalili dva velmi aktivní zloděje, jeden ujížděl na kole

12. března 2024 9:27 | Havířov | Libor Běčák

Havířovští kriminalisté a policisté objasnili krádeže v obchodech i vloupání do objektů, vozidla a další skutky, kterých se nezávisle na sobě měli dopouštět dva muži s pestrou trestní minulostí.

Most z roku 1902 mezi Moravským Berounem a Opavou projde opravou

12. března 2024 9:13 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ve čtvrtek začne oprava mostu, který je součástí silnice I/46 v obci Dvorce. Po dobu prací při celkové rekonstrukci mostu bude doprava na frekventované silnici mezi Opavou a Moravským Berounem vedena kyvadlově.

Policisté hledají svědky vážné kolize mezi Karvinou a Českým Těšínem

12. března 2024 8:32 | Karviná | Libor Běčák

Pokud jste projížděli ve čtvrtek 7. března kolem 7:45 hodin silnicí mezi Karvinou a Českým Těšínem a máte ve vozidle palubní kameru, která zaznamenala střet osobního s nákladním automobilem, nebo situaci těsně před nehodou, pak byste mohli pomoci policistům při objasnění tohoto případu.

Policisté odhalují přetížené i nadrozměrné kamiony, které poškozují vozovku nebo ohrožují provoz

12. března 2024 8:17 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Pokuty v řádech desetitisíců ukládají dopravní policisté Moravskoslezského kraje řidičům nákladních vozidel, kteří buď svou nedbalostí, nebo často i záměrně překračují zákonem stanovené limity pro jejich vozidla či soupravy.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více