Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Žáci ZŠ Palkovice si společně na schodech zazpívali vánoční písně

20. prosince 2023 9:18 | Palkovice | Libor Běčák

Téměř hodinový pořad si připravili žáci a kantoři ZŠ Palkovice pro letošní Zpívání na schodech. Za doprovodu učitelů dětské sbory zazpívaly klasické, ale i méně známé vánoční koledy a písně.

Lupiče policisté zadrželi půl hodiny po přepadení prodejny, přiznal i další

20. prosince 2023 9:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Lupič, který přepadl prodejnu v Ostravě a později další v Orlové, byl dopaden krátce po druhém útoku. Kriminalisté jej obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Dosud netrestanému muži hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Ostravské hutě Liberty představily plán s vyhlídkou na možné oddlužení

19. prosince 2023 15:50 | Celý MS kraj | Libor Běčák

LIBERTY Ostrava dnes svým hlavním partnerům představila podrobnosti optimalizačního plánu, který zlepší provozní, obchodní a finanční výsledky společnosti. Tento plán by měl vést k úplnému splacení pohledávek věřitelů společnosti LIBERTY Ostrava a získal již podporu významného věřitele.

Policie vydala pro seniory stolní kalendář s užitečnými radami pro jejich bezpečnost

19. prosince 2023 12:54 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Především pro seniory z Moravskoslezského kraje připravila policie kalendář, který obsahuje rady k bezpečnému chování v různých situacích. Užitečného rádce v podobě stolního kalendáře vydalo krajské policejní ředitelství.

Majitelé doslova nabídli své vozy zloději, ten nabídku využil

19. prosince 2023 10:47 | Celý MS kraj | Libor Běčák

38letý muž využil příležitost a přivlastnil si věci, které jejich majitelé dostatečně nezajistili.

Zloděj auto nejdříve vykradl a později se zcizeným klíčkem ukradl i s 50 tisíci

19. prosince 2023 10:28 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na majitele osobního vozidla BMW, který ignoruje veškerá preventivní rady policistů, natrefil lapka z Frýdku-Místku. Auto nejdříve vykradl, přičemž si následně navoněn drahým parfémem nakoupil nalezenými platebními kartami. O několik týdnů později využil i klíček od auta, který v něm při prvotním vykradení našel. Majiteli navíc poděkoval za odložený balíček 50 tisíc korun. Auto i lapku se policistům podařilo vypátrat.

Poslední činný černouhelný důl v ČR si připomíná 55 let dobývání

19. prosince 2023 7:49 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Jediný činný černouhelný důl v Česku, ČSM ve Stonavě, patřící těžební společnosti OKD, dovrší 19. prosince 55 let od zahájení těžby. První uhlí bylo vydobyto z hloubky 570 metrů ze stěny 230 311 provozované partou Antonína Niedoby. Od té doby vyjelo skipem na povrch 122 milionů tun „černého zlata“.

Policisté vběhli do vody a vytáhli na břeh posádku auta, které sjelo do potoka

18. prosince 2023 18:14 | Rychvald | Libor Běčák

Dopravní policisté byli vysláni k nehodě, při které osobní auto v Rychvaldě sjelo ze silnice do koryta místního potoka. Při příjezdu zjistili, že dva pasažéři se stále nacházejí ve vodě a okamžitě jim pomohli na břeh.

Dodavatel energií pro ostravské hutě Liberty ve středu končí, Vratimov o teplo nepřijde

18. prosince 2023 17:20 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Obchodní spor mezi ostravskými hutěmi Liberty a jejich energetického dodavatele Tameh se patrně nepodaří narovnat smírně tak, aby Tameh dostal od Liberty za své služby zaplaceno a obnovil dodávky.

Vánoční jarmark v historické budově Muzea Těšínska

18. prosince 2023 13:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

V historické budově Muzea Těšínska v centru Českého Těšína se konal tradiční vánoční jarmark. Lidé se vedle prohlídky jednotlivých expozic mohli zapojit do vánočního programu.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více