Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

Poznáte muže a ženu z videa bezpečnostní kamery?

21. října 2023 17:45 | Orlová | Libor Běčák

Policisté obvodního oddělení Karviná 7 prověřují okolnosti přečinu podvodu ve stadiu pokusu. Ke skutku dle oznámení poškozené ženy došlo v druhé polovině srpna letošního roku.

Nový cargo terminál rozšíří možnosti přepravy nákladu na ostravském letišti

21. října 2023 17:36 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Slavnostním zahájením provozu nového cargo terminálu 20. října začala další významná etapa ostravského letiště. Hala disponuje rozlohou více než 4 500 m 2 a je napojena přímo na odbavovací plochu.

Zoo Ostrava získala pár ohrožených kulíšků, nejmenších sov žijících Česku

21. října 2023 17:29 | Ostrava-město | Libor Běčák

V Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava nenajdeme jen exotické druhy, jsou zde chováni i zástupci fauny České republiky, zejména dravci a sovy. Nově k nim přibyla i naše nejmenší sova – silně ohrožený kulíšek nejmenší.

V Orlové se bude plastový odpad vyvážet častěji, komunální naopak méně často

21. října 2023 17:15 | Orlová | Libor Běčák

Plasty ze žlutých nádob, které se dosud v Orlové vyvážely jednou za měsíc, bude od nového roku městská společnost SMO odvážet každých 14 dní. Naopak prodloužen, také na čtrnáctidenní cyklus, bude interval při svozu komunálního odpadu do rodinných domů. Toho lidé produkují méně a není proto nutné ho vyvážet tak často.

Policie ověřuje příčiny úmrtí muže v ostravském Bělském lese

21. října 2023 12:17 | Ostrava-město | Libor Běčák

Okolnosti, za jakých zemřel 53letý muž, vyšetřují ostravští policisté. Tělo bylo nalezeno v sobotu ráno v altánu v Bělském lese.

V Ostravici při nehodě zemřela starší chodkyně

21. října 2023 9:39 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Na hlavním tahu z Ostravice na Staré Hamry se v sobotu ráno stala tragická dopravní nehoda. Po sražení osobním autem tam zemřela 79letá žena.

Noc byla tropická, větrná a tragická, cyklistu v Třinci zabil zlomený strom

21. října 2023 9:06 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Zatímco si lidé na celém severovýchodě země užívali na říjen nezvykle teplou noc, kvůli silnému větru museli hasiči zasahovat u vyvrácených nebo zlomených stromů. Bohužel, jeden případ byl tragický.

Při nehodě v Ludvíkově se zranili tři lidé, staršího muže přepravil do nemocnice vrtulník

19. října 2023 19:20 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Kvůli záchranné akci byla ve čtvrtek odpoledne uzavřena silnice mezi Karlovou Studánkou a Ludvíkovem na Bruntálsku. Poblíž místa srážky dvou osobních aut přistával na silnici vrtulník.

Po přemlouvání poslala 60letá žena fiktivnímu fešákovi nahé fotky a okamžitě čelila vydírání

19. října 2023 13:27 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ostravští policisté v těchto dnech opět evidují případy, kdy obětmi se stali lidé prostřednictvím mobilních aplikací. V obou případech je zřejmé, že celá komunikace byla přepisována překladačem. Mnohdy nebyl rozeznáván ženský či mužský rod a slova byla psána s chybami.

Na rýmařovském stadionu hasiči cvičili zásah po úniku čpavku

19. října 2023 13:08 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Únik čpavku z chladícího zařízení ve strojovně stadionu v Rýmařově byl námětem taktického cvičení složek IZS, které se uskutečnilo v pondělí.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více