Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Libor Běčák

V horských obcích Bílá a Bukovec už se mohou lidé vyšetřovat sami v Telemedpointech

19. října 2023 12:16 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Lidé, kteří musejí k lékaři komplikovaně dojíždět, nebo se musí pravidelně nechávat vyšetřovat s jednoduššími úkony, mají nyní nově možnost si taková vyšetření provádět sami. Slouží k tomu takzvané Telemedpointy s patřičným vybavením, odkud se výsledky odesílají lékaři elektronicky.

Řidiči si natáčeli nehodu na dálnici, policisté si natočili je a dali jim pokuty

19. října 2023 10:44 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Nehodu dvou nákladních vozidel, kterou policisté řešili na dálnici D1 v pondělí ráno, si natáčeli na své mobilní telefony nejen spolucestující okolo projíždějících automobilů, ale také někteří řidiči. Policisté jejich zakázané počínání zadokumentovali a po zastavení je pokutovali.

Studenty z Indie na týdenní pobyt ve Frýdlantu doprovodil jejich velvyslanec

19. října 2023 10:27 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Hned dvě skupiny studentů ze zahraničí hostí v tomto týdnu gymnazisté z Frýdlantu nad Ostravicí. Početnější skupinu studentů z Indie první den dokonce doprovodil velvyslanec jejich země v ČR.

Do finále podnikatelské soutěže jdou za Moravskoslezský kraj bezlepkový pekař a Marlenka

19. října 2023 8:59 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Moravskoslezský kraj už zná své zástupce do republikového finále soutěže o živnostníka a firmu roku. V Čeladné jimi byli vyhlášeni bezlepkový pekař Ladislav Michalík a výrobce medových dortů Marlenka.

Silničáři opravují zvlněnou dálnici D1 v Ostravě, omezení potrvá do konce října

18. října 2023 12:22 | Ostrava-město | Libor Běčák

Na dálnici D1 v Ostravě se opravuje další úsek, který byl od samého začátku provozu zvlněný. Zhruba 2 kilometry dlouhý úsek má být opravený do konce října.

Při volání o pomoc u Těrlické přehrady lidem pomůžou s orientací očíslované body záchrany

17. října 2023 20:00 | Těrlicko | Libor Běčák

Aby se lidé u Těrlické přehrady snáze orientovali, bude tam od příští sezony umístěno téměř dvacet bodů záchrany. Ty jsou očíslované a při volání na linku vodních záchranářů nebo na tísňovou linku usnadní lokalizaci místa události.

Jablunkovem se večer běželo pro Světlušku, nechyběly ani koncerty kapel

17. října 2023 18:32 | Jablunkov | Libor Běčák

Večerním Jablunkovem běhali lidé na podporu nadace Světluška, která pomáhá osobám s postižením zraku.

Při nehodě v Palkovicích se převrátila vlečka s hnojem

17. října 2023 15:58 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hnůj z převrácené traktorové vlečky zatarasil v úterý silnici mezi Frýdkem-Místkem a Palkovicemi.

Frýdlantští prvňáci mají za sebou adaptační pobyt a slavnostní pasování

16. října 2023 20:16 | Frýdlant nad Ostravicí | Libor Běčák

Děti, které začaly v letošním roce navštěvovat první ročník Základní školy Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí, se mohly seznámit na dvoudenním adaptačním pobytu. V jeho závěru byli školáci za přítomnosti svých rodičů pasováni na prvňáky.

Na hradě Hukvaldy se lidem otevřel renovovaný palác

15. října 2023 12:52 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Hrad Hukvaldy patří mezi nejnavštěvovanější památky v Moravskoslezském kraji. Lidé, kteří ho navštívili o uplynulém víkendu, měli možnost jako první nahlédnout do paláce, který byl po několik let uzavřený.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více