Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Školní vysílání 20. 11. 2009 - Halloweenská noc

20. listopadu 2009 13:17 | Karviná | Lída Ruličková

Podzimní akce SPOTu (kroužek při ZŠ Cihelní v Karviné) pro třicítku žáků II. stupně, kteří prožili večer plný zábavy, Halloweenu a strašení. Reportáž připravili: Patrik Adamczyk, Barbora Baronová a Mgr.Bogdan Galuska.

Milan Michna hrál v orchestru Gustava Broma

20. listopadu 2009 9:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Dva roky hrál v orchestru Gustava Broma. Jednu z nejslavnějších kapel, ve které hrál, ale sám opustil. Což nikdo předtím a ani potom neudělal. Zápis do historie této legendy orchestrální hudby patří Milanu Michnovi z Frýdeckomísteckých Panských Nových Dvorů. Hraje na trumpetu, učí mladé hudebníky a je obrovskou reprezentací města.

Národní dům má pořád co ukázat

20. listopadu 2009 8:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

A závěrem se podíváme na další významnou stavbu ve Frýdku-Místku. Na Národní dům. V minulosti v něm byly plesy, koncerty a další společenské a kulturní akce. A podobně se využívá i dnes. Naposledy v něm vystoupilo Pěveckého sdružení moravských učitelů.

Je libo jantarovku?

19. listopadu 2009 21:00 | Bruntál | Lída Ruličková

Stále větší popularitu mezi lidmi nabývá nový prostředek lidového léčitelství - jantarovka, lihový výtažek zkamenělé pryskyřice jantaru. Jeho užívání k nám proniklo z Polska, kde je mnohem rozšířenější. Jeho výroba i užívání mají ale svá úskalí.

Relaxační stezka nejen pro zdravotně postižené

19. listopadu 2009 17:45 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Klimkovice mají jedinečnou šanci dostat se do širšího povědomí lidí. A sice díky projektu relaxační stezky, která by měla sloužit především zdravotně postiženým lidem. Unikátní projekt - první svého druhu v České republice - iniciovali studenti Vysoké školy báňské - technické univerzity.

Zasedání zastupitelstva města v listopadu

19. listopadu 2009 16:45 | Bruntál | Lída Ruličková

Návrh na vyhlášení záměru na prodej dalších městských bytů patřil k nejdůležitějším bodům posledního zastupitelstva.

Nulová tolerance z radnice

19. listopadu 2009 16:15 | Karviná | Lída Ruličková

Začneme aktuální zprávou z radnice, která to myslí s nulovou tolerancí opravdu vážně. Nepřizpůsobiví občané nebudou mít od radnice pokoj, dokud se neutěšená situace v problematických částech nezmění. Lidé dostali kontejnery k úklidu zamořených sklepů a dnes vyrazili hygienici a strážníci městské policie na revizi všech sklepních prostor. Kontrolovalo se i to, kolik lidí žije v bytech problémových domů.

Město navštívil starosta z italské Novellary

19. listopadu 2009 14:10 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Uplynulý víkend a část pondělí pobývala v našem městě malá delegace z italského partnerského města Novellara. Tamní starosta, radní a dva poradci si při ní prohlédli nejen centrum města, ale třeba i sídliště v Loučce. Tématy byla rekonstrukce náměstí či připravovaný projekt v oblasti sociálních služeb.

Beseda 18. 11. 2009 - Vlasta Doležalová

18. listopadu 2009 22:00 | Orlová | Lída Ruličková

Dnes vítám, u nás ve studiu paní Vlastu Doležalovou z Obchodní akademie Orlová. Paní Doležalová je spoluorganizátorka oslav devadesátého výročí školy a pozve vás na výstavu „Retrospektiva současnost a budoucnost odborného orlovského školství".

Zajímavý program k výroční 20. let Sametové revoluce

18. listopadu 2009 21:00 | Orlová | Lída Ruličková

Orlovské gymnázium a střední odborná škola pro své studenty připravily zajímavý program k výročí dvaceti let od Sametové revoluce. Studenti se účastnili různých projektů a soutěží.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více