Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Obchody 100. rocznicy Polskiego Gimnazjum cz. l - Oslavy 100. výročí polského gymnázia v Orlové

9. června 2009 14:27 | Stonava | Lída Ruličková

Na uroczystości jubileuszowe złożyło się odsłonięcie pomnika na Obrokach, uroczysty koncert, wystawa i spotkania absolwentów gimnazjum. Slavnosti byly zahájeny u nového pomníku, který stojí na místě první budovy polského gymnázia a pokračovaly slavnostním koncertem, historickou výstavou a setkáními absolventů.

Igrzyska Lekkoatletyczne polskich szkół - Lehkoatletické hry polských škol

9. června 2009 14:13 | Stonava | Lída Ruličková

Na stadionie sportowym w Trzyńcu o punkty i medale walczyło w strugach deszczu ponad czterystu zawodników od lat 7 do 15. O olympijské body a medaile bojovalo na třineckém stadionu více než 400 mladých lehkoatletů z polských škol na Těšínsku.

Známe výsledky průzkumu testování ovzduší

9. června 2009 13:00 | Karviná | Lída Ruličková

Před nedávnem se karvinští městští strážníci zúčastnili průzkumu testování ovzduší ve městě. Dva dny u sebe nosili malé monitorovací přístroje, které zaznamenávaly kvalitu vzduchu, který dýchali. Výsledky jsou šokující. V Karviné je až osmkrát více prachu než v Praze.

Výsledky voleb do europarlamentu 2009

9. června 2009 12:30 | Karviná | Lída Ruličková

O víkendu se v naší zemi konaly volby do evropského parlamentu. Nejvyšší účast voličů byla opět ve Stonavě, kdy k volebním urnám přišlo 32,20 % oprávněných voličů, nejméně jich volilo v Orlové, pouze 18,67 %. V Karviné hlasovací lístky odevzdalo 20,30% oprávněných voličů.

Druhý ročník Karvinské laťky 12. června 2009

9. června 2009 12:05 | Karviná | Lída Ruličková

Již tento pátek 12. června se koná v centru města druhý ročník velké sportovní akce nazvané Karvinská laťka.

Maniak aerobic oslavil deset let

9. června 2009 10:35 | Havířov | Lída Ruličková

Maniak aerobik Havířov oslavil deset let své kariéry velkolepou akademií v Kulturním domě Petra Bezruče. Diváci mohli shlédnout všechny choreografie, za které sportovci sklízeli prestižní ohodnocení, a kterých nebylo málo. Mezi nejcennější patří tituly mistrů republiky.

Aktuálně z Havířova 9. 6. 2009

9. června 2009 10:15 | Havířov | Lída Ruličková

1. Výsledky voleb do Evropského parlamentu.
2. Taneční soutěž o Havířovskou gerberu.
3. Starším basketbalovým dorostenkám z TJ Start Havířov se splnil sen.

Bambiriáda, aneb dva dny plné her

9. června 2009 9:53 | Havířov | Lída Ruličková

Havířov se už posedmé zapojil do největší přehlídky sdružení a středisek volného času, které pracují s dětmi a mládeži. Bambiráda, v duchu her, soutěží a dobré nálady, se odehrávala na městské sportovní hale Slávia a také za Církevním střediskem Don Bosko.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více