Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Po létech pracují na reprezentantech

15. června 2009 9:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Dlouhé roky se frýdeckomístečtí plavci chodili jen takříkajíc čvachtat. Sdružovali se pouze v kroužcích. A chyběl řádný výcvik a zkušení trenéři. Nedávno se ale opět zrodil plavecký oddíl. Nabírají se milovníci vody i profesionální trenéři. A celková vize? Vychovat sportovce, kteří by časem reprezentovali Frýdek-Místek na nejméně republikové úrovni.

Fotbalisté kategorie U11 se chystají na důležité zápasy

15. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Karvinští fotbalisté kategorie U11 úspěšně ukončili okresní přebor a nyní se chystají na dvě důležitá utkání. Na domácím hřišti je zanedlouho čeká mistrovství republiky a o prázdninách pojedou reprezentovat region do maďarského Kaposváru. Jak se na zápasy malí fotbalisté připravují, se dozvíte v následující reportáži.

Školáci sesbírali obrovské množství elektroodpadu

14. června 2009 18:01 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Téměř 3300 vysloužilých elektrospotřebičů či baterií sesbírali během čtyř sběrných dní žáci téměř všech základních škol ve městě. Rekordní množství odpadu vyneslo nejlepším třídám na každé škole prémii pět tisíc korun. Soutěž pořádala novojičínská radnice a organizovalo ji Středisko volného času Fokus.

Jediná hra v republice

14. června 2009 14:36 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

O curlingu na ledě jste už určitě slyšeli. Hází se při něm kameny do terče. Ve Švédsku se ale zrodila odrůda tohoto sportu. Je méně fyzicky náročná a není při ní zima. Jde o curling na koberci. V České republice se donedávna nehrál. Do chvíle, než ho pořídili frýdeckomístečtí. I když mají ve víceúčelové hale hru pouze pár týdnů, už dnes se těší obrovskému zájmu.

Nezaměstnaných v květnu přibylo

14. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Počet nezaměstnaných se na Karvinsku nezastavil, naopak bez práce je opět o něco více lidí. K poslednímu květnovému dni bylo oficiálně hlášeno 20 114 lidí bez práce, v dubnu to bylo o 407 lidí méně. Míra nezaměstnanosti je tradičně nejvyšší právě v Karviné a to 15,51 procento.

Na silnicích se letos umírá méně

13. června 2009 20:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Silnice na Novojičínsku jsou letos bezpečnější než v loňském roce. Počet lidí, kteří zemřeli v důsledku dopravní nehody, se ve srovnání s prvními pěti měsíci roku 2008 snížil na třetinu a méně je také zraněných. Nebezpečím je ale nadále alkohol, který stál za zhruba stejným počtem střetů jako vloni.

Jediní se postavili Němcům

13. června 2009 11:04 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Jediný odpor proti německé invazi v břenu 39. Několik příslušníků wehrmachtu tehdy padlo. Českoslovenští vojáci byli pouze zraněni. Asi tušíte, že míříme do Místku. Odpor proti okupantům tady připomíná památník. A ten se dnes rozhodlo vedení města opravit.

Zrekonstruovali policejní služebnu

13. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Obvodní oddělení PČR v Karviné 1 se může pochlubit novou policejní služebnou s recepcí, která byla zrekonstruována v rámci celorepublikového projektu P1000. Služebna má bezbariérový vstup a modernější vybavení.

Vandal zničil osm mladých lip

12. června 2009 21:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Škodu přes čtyřicet tisíc korun, ale hlavně nenávratné poškození několika mladých stromků způsobil dosud neznámý vandal v lokalitě pod Skalkou. Podél ulice Tolstého ulámal u pěti lip celé koruny, u dalších stromků se pak vyřádil na větvích. Pracovníci odboru životního prostředí jsou v šoku a žádají veřejnost o informace vedoucí k dopadení pachatele nebo pachatelů.

Jamartice - moderní zemědělská technika na vesnici

12. června 2009 20:00 | Bruntál | Lída Ruličková

Špičková výkonná technika evropské úrovně, i to je dneska zemědělství. Všichni zájemci se o tom mohli na vlastní oči přesvědčit v Jamarticích u Rýmařova. Co všechno dokážou, předvedly stroje přímo na poli.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více