Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Seniorům se v Karviné žije dobře

12. června 2009 16:45 | Karviná | Lída Ruličková

Nedávno byla vyhodnocena soutěž Město přátelské seniorům, kterou vyvinula Světová zdravotnická organizace. Ve dvaceti statutárních městech se porovnávalo osm oblastí důležitých pro život seniorů ve městě. A jak dopadla v konečném žebříčku Karviná, se dozvíte právě teď.

Prvňáčci byli pasováni na čtenáře

12. června 2009 15:45 | Havířov | Lída Ruličková

Podíváme se do loutkového sálu Petra Bezruče, kde proběhlo pasování prvňáčků na čtenáře.

Senioři ukončili Akademii III. věku

12. června 2009 15:30 | Havířov | Lída Ruličková

O tom, že studovat se dá v každém věku, potvrzuje 60 seniorů, kteří se zapojili do Akademie III. věku. Po čtyřech semestrech si převzali osvědčení o úspěšném ukončení. Přednášky se jim tak zalíbily, že by chtěli ve studiu pokračovat.

Aktuality z Havířova 12. 6. 2009

12. června 2009 15:15 | Havířov | Lída Ruličková

Z důvodu přemnožení holubů se město po roce opět rozhodlo k jejich odchytu. Obyvatelé si často stěžovali na znečištění fasád domů nebo na ucpané okapy. Odchyt trval od poloviny dubna až do konce května.

Městská policie opět měří rychlost

12. června 2009 15:00 | Havířov | Lída Ruličková

Strážníci městské policie už mají potřebné dopravní značky a v úterý si vybrali první úsek k měření rychlosti. Většina řidičů při spatření velkých cedulí ihned zpomalila na povolenou rychlost.

Město vyhlašuje fotosoutěž na téma květin

12. června 2009 14:45 | Havířov | Lída Ruličková

Havířov je městem květin. O čemž svědčí i výsadba 130 tisíc letniček, kterými se lidé mohou kochat po celém městě. Radnice se proto rozhodla vyhlásit fotosoutěž o nejkrásnější zachycení zeleně. Pro výherce bude připravena zajímavá finanční odměna.

Školy měřily síly na poháru starosty

12. června 2009 10:21 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Přes 300 žáků ze všech novojičínských základních škol se v pátek dopoledne utkalo v jednom velkém sportovním klání. Na několika místech ve městě probíhal tradiční pohár starosty o titul nejlepší školy na poli sportu. Závěrečné sčítání přineslo překvapení: o první místo se podělili žáci dvou škol.

Žili papírnou

12. června 2009 7:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Vratimov na frýdeckomístecku slaví 735 let od svého zrodu. Za stovky let se do historie obce zapsala spousta událostí. Organizátoři oslav ale vyzdvihli pouze jednu. Fabriku na výrobu papíru. Jak to s celulosou bylo a jak je dnes? Na průřez celým vývojem se může kdokoli podívat ve zdejším kulturním domě.

Park a zloději

11. června 2009 20:33 | Bruntál | Lída Ruličková

Největší rekonstrukcí od doby svého založení na počátku minulého století prochází městský park v Bruntále. Úředníci radnice ale nedávno nevěřili, vlastní očím. Zjistili, že neznámí vandalové už rozkrádají nově vysazené stromky a keře. Práce na úpravě parku přitom ještě zdaleka neskončily.

IT4 Inovations projekt se rozšiřuje

11. června 2009 16:32 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Už jsme vás informovali o projektu Vysoké školy báňské, která chystá supermoderní počítačové centrum. Pro projekt se podařilo získat podporu města i kraje a důležité je i to, že zájem o spolupráci projevují firmy. Připojila se i brněnská univerzita.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více