Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Zasedání zastupitelstva obohaceno oceněním pro dárce krve

9. prosince 2009 16:00 | Orlová | Lída Ruličková

Město Orlová pravidelně oceňuje dobrovolné dárce krve. Naposledy se tak stalo na 25. zasedání zastupitelstva města.

Dobrovolníci centra ADRA pomáhají osamělým lidem

9. prosince 2009 15:20 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Dobrovolníci centra ADRA už rok pomáhají lidem v devíti zařízeních Ostravy a Bílovce. S blížícími se Vánoci je jejich práce zvlášť potřebná pro lidi, kteří už nemají své blízké. Setkali se u stromečku v Domově pro seniory Slunečnice.

Problémy s ovčí vlnou

9. prosince 2009 14:12 | Bruntál | Lída Ruličková

Podívejme se nyní do podhůří Jeseníků k chovatelům ovcí. Tato jinak zajímavá práce v poslední době přináší nečekané problémy. Ovčí vlna je totiž odpad. Zní to neuvěřitelně, ale skutečně je to tak. Kdysi ceněná textilní surovina se stala neupotřebitelnou a chovatelé ovcí nevědí, co si s ní počít.

Seniory obcházel Mikuláš a zlobivý čert

8. prosince 2009 13:40 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Hlasité zvonění a pekelný řev se v pátek nesly Domem s pečovatelskou službou na ulici U Jičínky. Mikuláš s čertem a andělem tam obcházel seniory. Z jejich spárů neutekl nikdo, čert ale nakonec i přes svůj skutečně věrně pekelnický vzhled odešel s prázdnou.

Uniformovaní měřili síly v nohejbalu

8. prosince 2009 13:20 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Hala ABC hostila ve čtvrtek nohejbalový turnaj policistů, záchranářů či vojáků. Ve dvou věkových kategoriích nastoupily na palubovku týmy nejen z Moravskoslezského, ale i Zlínského a Olomouckého kraje.

Beseda 8. 12. 2009 - Bronislav Bujok

8. prosince 2009 12:40 | Havířov | Lída Ruličková

Havířov jev Moravskoslezském kraji místem, které je nejvíce přátelské k rodině a má také ocenění, proto jsem si do studia pozvala náměstka pro sociální rozvoj Městského úřadu Havířov pana Bronislava Bujoka.

Beseda 8. 12. 2009 - Ivan Stejskal

8. prosince 2009 12:02 | Karviná | Lída Ruličková

Karvinská hornická nemocnice dosáhla několika skvělých umístění v průzkumu hodnocení Českých nemocnic. Do studia proto přijal pozvání ředitel této nemocnice pan Ivan Stejskal.

Bruntálští Mikuláši

8. prosince 2009 11:15 | Bruntál | Lída Ruličková

V ulicích Bruntálu se už zase rojili čerti a andělé a důstojně kráčeli ctihodní svatí Mikulášové. Počasí na to sice nevypadá, ale blíží se Vánoce a právě na ně Mikulášská nadílka případné zapomnětlivce upozorňuje.

Pěvecká soutěž studentských ensemblů - Stonavská Barborka

8. prosince 2009 10:38 | Stonava | Lída Ruličková

Stonava na Karvinsku byla plná studentských ensemblů, které přijely na ojedinělou pěveckou soutěž Stonavská Barborka. Na jejím letošním třetím ročníku se utkaly základní, střední a vysoké umělecké školy z východní, střední i západní Evropy.

U rozsvěcení stromečku pomáhala i Bára Basiková

8. prosince 2009 10:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Bára Basiková a duo Těžkej pokondr. To byla nejzvučnější jména letošního pátého ročníku akce, Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb Mikuláš po Staročešku. Na místeckém náměstí bylo kolem 5000 lidí. Všichni čekali na největší událost celého dne. Rozsvícení vánočního stromku. S ním se rozzářila i vánoční výzdoba v celém městě.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více