Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Policisté a celníci si vyšlápli na kamiony

10. září 2009 20:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Rozsáhlou kontrolní a bezpečnostní akci naplánovali na středeční dopoledne policisté z Novojičínska ve spolupráci s celníky. Na vytížené komunikaci z Příboru do Frenštátu zastavovali kamiony a kontrolovali nejen doklady, ale i náklad. Ze 40 řidičů se plná třetina dopustila přestupku.

Stoleté výročí havířovských včelařů

10. září 2009 14:40 | Havířov | Lída Ruličková

Havířovští včelaři oslavili stoleté výročí od založení organizace tří denní výstavou. Návštěvníci se mohli něco dovědět z historie, ale i ze současnosti. Špatnou zprávou je, že včelařů i včelstev rapidně ubývá.

Množství padělků se razantně zvýšilo

9. září 2009 22:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Je za námi více než osm měsíců roku a policisté už nyní evidují na Novojičínsku téměř dvakrát tolik zachycených padělků bankovek než za celý loňský rok. Poslední falešná bankovka v hodnotě 500 korun se objevila v Novém Jičíně. Lidé by se měli při zjištění podezřelé bankovky obrátit ihned na policii. Pokud padělek dále použijí, mohou se sami dočkat trestního stíhání.

Beseda 9. 9. 2009 - Martin Sliwka

9. září 2009 21:00 | Orlová | Lída Ruličková

Tématem dnešní besedy bude školství, a proto jsem si do studia pozvala vašeho pana místostarostu, je to Martin Sliwka.

Kunínský zámek pořádá dobročinnou akci

9. září 2009 20:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Velkou benefici ve prospěch zámku a obce chystají na sobotu v Kuníně. Barokní perla Novojičínska byla při povodních zatopena do výše prvního patra a dravá voda poničila i výstavní park. Výtěžek z pestrého celodenního programu tak poputuje z poloviny na obnovu zámku a z poloviny na opravy v obci.

Vzácná socha ve Václavově přestěhována

9. září 2009 17:05 | Bruntál | Lída Ruličková

Restaurování a přestěhování na nové místo se dočkala socha svatého Jana Nepomuckého ve Václavově. Působivou státem chráněnou památku z roku 1735 si nyní mohou lidé prohlédnout u václavovského obecního úřadu. Stojí, jak je tomu u Jana Nepomuckého obvyklé, u můstku přes potok.

Dotace v rámci integrovaného operačního programu

9. září 2009 16:45 | Orlová | Lída Ruličková

Majitele bytových domů, bytová družstva nebo obce mohou žádat o dotaci v rámci integrovaného operačního programu - zlepšení prostředí v problémových sídlištích. Peníze je možné získat na revitalizace veřejných prostranství a regenerace bytových domů.

Nejstarší kaplička ve městě se opravuje

9. září 2009 16:30 | Orlová | Lída Ruličková

V Orlové probíhá v této době oprava jedno z nejstarších objektů ve městě. V městské části Lutyně se opravuje kaplička, která je mezi panelákovou výstavbou jediným historickým objektem.

Rekonstrukce chodníku části ulice Kapitána Jaroše

9. září 2009 16:15 | Orlová | Lída Ruličková

V části ulice Kapitána Jaroše proběhla v tomto roce rekonstrukce chodníku, lidem se tak lépe chodí třeba na zimní stadion.

Pozvánky Orlová 12. a 15. 9. 2009

9. září 2009 16:00 | Orlová | Lída Ruličková

V sobotu 12. září proběhne ve městě Festival národnostních kultur a to pod záštitou ministra kultury České republiky Václava Riedlbaucha a senátora Radka Sušila. V úterý 15. září proběhne od desíti hodin na náměstí 28. října u Městského úřadu v Orlové den sociálních služeb.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více