Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Oprava silnice se radnicím nelíbí

3. září 2009 20:52 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Už dva měsíce se opravuje silnice první třídy číslo 57 v zaplavených obcích na Novojičínsku. Práce začaly jen několik dní po povodních a podle mínění radnic zkomplikovaly odklízecí práce. Novojičínská radnice navíc kritizuje fakt, že po loňské objížďce poškozený průtah městem cestáři úplně vynechali. Ředitelství silnic a dálnic výtky odmítá s tím, že škody po povodních muselo opravit přednostně a rychle.

Mateřská školka Žižkova opět funguje

3. září 2009 15:58 | Karviná | Lída Ruličková

V následující reportáži vás provedeme zrekonstruovanou Mateřskou školkou Žižkova. Poslední srpnový den se rodiče a děti konečně dočkaly jejího slavnostního otevření.

Policisté radí dětem na přechodech

3. září 2009 8:08 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Novojičínští policisté využili začátku školního roku ke kampani namířené právě na žáky základních škol. Po čtyři dny stojí hlídky poblíž vzdělávacích zařízení a radí dětem, jak správně využívat přechody pro chodce. Akce pod názvem "Zebra se za tebe nerozhlédne" probíhá tento týden v celé zemi.

Slavnost bude ve francouzském stylu

2. září 2009 21:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Počátek září bude už popatnácté patřit vyvrcholení kulturního a společenského života našeho města. Letošní městská slavnost přinese dvě novinky: celá se odehraje na nově zrekonstruovaném náměstí a lidé se při ní seznámí s partnerským městem Epinal ve Francii. Radnice přiznává, že organizace byla letos složitější, protože sponzoři nepřispěli kvůli krizi tak jako dříve.

Prvňáčci se těšili

2. září 2009 17:10 | Stonava | Lída Ruličková

Nejvíc se do školních lavic těšili prvňáci. Jste zvědaví, jak zvládli první vyučovací den? Dívejte se.

Duchovní promluva září – Vladislav Volný

2. září 2009 17:00 | Stonava | Lída Ruličková

Teď už na vás čeká evangelický pastor pan Vladislav Volný. Nabídne vám další z pravidelných duchovních promluv.

Zaczęła się szkoła - Škola začala

2. září 2009 16:50 | Stonava | Lída Ruličková

W Stonawie-Hołkowicach rozpoczęcie roku szkolnego zbiegło się z dokończeniem remontu kapitalnego przedszkola, uszkodzonego na skutek wydobycia węgla. Ve Stonavě-Holkovicích se v době slavnostního zahájení nového školního roku zároveň dokončovala generální oprava tamní mateřské školky.

Prywatne archiwum wojskowości - Soukromý archiv vojenství

2. září 2009 16:40 | Stonava | Lída Ruličková

Bogdan Jakubek jest właścicielem prywatnych zbiorów, upamiętniających II wojnę światową na Śląsku Cieszyńskim. Bogdan Jakubek je majitelem soukromé sbírky dokumentů a památek z II. světové války na Těšínsku.

Beseda 2. 9. 2009 - Bohuslav Chwajol

2. září 2009 16:15 | Orlová | Lída Ruličková

Dnes si budeme povídat o Festivalu národnostních kultur, který se u vás uskuteční už po třetí, a do studia jsem si pozvala předsedu Výboru pro národnostní menšiny orlovské radnice pana Bohuslava Chwajola.

Po dvou měsících opět začala škola

2. září 2009 16:00 | Orlová | Lída Ruličková

Po dvou měsících prázdnin se dětí vrátili do školních lavic. V Orlové jich bylo méně než v minulém školním roce. Někteří se mohli těšit na lépe vybavené třídy nebo na to, že jim v zimě bude ve škole tepleji.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více