Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Návštěva do Dvora Olšiny

26. srpna 2009 8:00 | Karviná | Lída Ruličková

Teď vás pozveme na návštěvu do Dvora Olšiny. Tento původní statek pochází z poloviny 18. století a nedávno prošel velkou rekonstrukcí. Začal sloužit veřejnosti jako jízdárna a je hodně navštěvovaný v rámci zážitkové turistiky. Před sedmi lety byl objekt prohlášen kulturní památkou.

Náměstí otevře koncert pro záchranáře

25. srpna 2009 20:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Novojičínská radnice se rozhodla poděkovat všem, kteří pomáhali s odstraňováním škod po červnových povodních. Ve čtvrtek hned po slavnostním otevření nově zrekonstruovaného Masarykova náměstí se uskuteční koncertní odpoledne, ve kterém chce vzdát město hold všem dobrovolným i profesionálním záchranářům či jen těm, kteří pomáhali s úklidem po velké vodě.

Myslivci začali po žních s krmením zvěře

25. srpna 2009 15:25 | Havířov | Lída Ruličková

Poslední snop z pole, první zrno pod zásyp, to je motto havířovských myslivců. Bohužel v letošním roce přišli až o 60 procent mladých bažantů.

Klub leteckých modelářů

25. srpna 2009 13:00 | Orlová | Lída Ruličková

V Orlové působí už dvanáct let klub rádiem řízených leteckých modelů, ten vznikl po rozpadu stejného klubu v Bohumíně. Zakládajících členů v té době bylo 17, v této době se tomuto zajímavému koníčku věnuje v Orlové už necelá padesátka lidí všech věkových skupin.

Desátý sjezd alternativní mládeže

25. srpna 2009 11:30 | Orlová | Lída Ruličková

Orlovské křesťanské sdružení Benjamin uspořádalo už desátý sjezd alternativní mládeže, který se letos jmenoval SAMOVAR. Akce, při které se spojují názory mladých lidí křesťanského vyznání a nevěřících probíhala čtyři dny.

Knížky z knihovny vám přinesou domů

25. srpna 2009 10:00 | Karviná | Lída Ruličková

Regionální knihovna Karviná nedávno zavedla donáškovou službu až do domu. Služeb karvinské knihovny mohou nyní využívat i občané, kteří se kvůli svému zdravotnímu stavu nemohou do knihovny dostavit osobně. Do knihovny můžete zavolat a knížky, o které máte zájem si takto objednat.

Nový školní rok ve Stonavě

25. srpna 2009 9:00 | Stonava | Lída Ruličková

Už pouze týden prázdninového volna zbývá školákům. Příští úterý jim začne nový školní rok. Jak je na něj připravena stonavská základní škola, vám řekne její ředitel. Naslouchat by mu měly nejen děti, ale i rodiče.

Hospodářská krize ve stavebnictví

25. srpna 2009 8:20 | Stonava | Lída Ruličková

Hospodářská krize se začíná projevovat i ve stavebnictví. V celém kraji hrozí, že v tomto oboru může o práci přijít téměř dva tisíce lidí. Podle nedávného celostátního průzkumu, který si nechal udělat Svaz podnikatelů ve stavebnictví, stavební firmy letos předpokládají snížení objemu zakázek asi o 7 procent.

Samolot w Suskim lesie - Letadlo v Suském lese

25. srpna 2009 8:00 | Stonava | Lída Ruličková

Miłośnicy militariów z czasu II wojny światowej szukają śladu samolotu, który awaryjnie lądował w suskim lesie. Milovníci vojenských památek z 2. světové války hledají stopy po letadle, které nuceně přistalo v lese mezi Suchou a Karvinou.

Na náměstí se vrátil svatý Mikuláš

24. srpna 2009 19:15 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Přípravy na otevření zbrusu nového Masarykova náměstí vrcholí. Symbolicky poslední tečkou za rekonstrukcí centrální plochy se v pondělí stala instalace repliky sochy svatého Mikuláše, která zde až do konce 19. století zdobila místní kašnu. Spolu s pítkem a devíti vodotrysky před Starou poštou bude hlavní novinkou centra města.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více