Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Koupaliště je konečně plné lidí

16. července 2009 12:49 | Havířov | Lída Ruličková

Zdá se, že konečně začalo opravdové léto a havířované si začínají užívat koupaliště a vodních atrakcí. Díky počasí byla návštěvnost prozatím jen dvaceti procentní, oproti minulým sezónám. Všichni ale věří, že sluníčko vydrží, co nejdéle.

Kulturní léto nabídne dvojkoncert ska kapel

16. července 2009 10:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Zlomit letošní smolné počasí chce v pátek večer Městské kulturní středisko. Po zrušené akci Vítání prázdnin nabídne v rámci kulturního léta koncert dvou regionálních ska skupin Tatroska a Sakumprásk. Minimálně absence deště bude znovu důležitá: koncert proběhne pod širým nebem v zahradě restaurace Nové slunce.

Pozvánka na soutěž dobrovolných hasičů

16. července 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Sbor dobrovolných hasičů z Karviné - Hranic pořádá tuto neděli 19. července soutěž hasičských družstev. Akce se koná od 9 hodin na prostranství před letním kinem v parku Boženy Němcové.

Povodeň poničila trať

15. července 2009 21:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Blesková povodeň před třemi týdny těžce poškodila železniční trať z horního nádraží do Hostašovic. Radnice se obává, že stát už nebude chtít málo vytíženou lokálku obnovit. Správa železniční dopravní cesty odhaduje škody na tělese dráhy na sto milionů korun. Rozhodnutí teď leží na zastupitelstvu kraje, který osobní dopravu na této dráze platí.

Město sčítá škody na infrastruktuře

15. července 2009 20:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Velká voda napáchala velké škody také na místních komunikacích. V Bludovicích se už podařilo provizorně opravit všechny mosty kromě jednoho, který nahradí montovaná konstrukce. Větší pohromu ale povodeň napáchala v Žilině: kromě dvou lávek jí padla za oběť také hlavní silnice procházející obcí. Ta je na mnoha místech zčásti stržená.

Autoškoly a nehody

15. července 2009 17:25 | Bruntál | Lída Ruličková

Dopravní nehody začínají být noční můrou řidičů. V okrese Bruntál sice jejich celkový počet za polovinu letošního roku poklesl a 156, ale zahynuli při nich čtyři lidé, což je o jednoho více než vloni. Stejně jako vloni se těžce zranilo 12 lidí, lehce pak 123 osob, což oproti loňsku o 17 víc.

Beseda 15. 7. 2009 – Vladislav Szkandera

15. července 2009 15:15 | Orlová | Lída Ruličková

Činnost Slezské církve evangelické v Orlové je velmi pestrá a zaměřená především na děti a mládež. Jednou z pravidelných akcí je každoročně Sjezd alternativní mládeže. O jeho jubilejním desátém ročníku a také o dalších aktivitách Slezské evangelické církve jsme si povídali s farářem Vladislavem Szkanderou.

Oprava chodníků ulice Okružní

15. července 2009 14:45 | Orlová | Lída Ruličková

Se začátkem prázdnin byla zahájena rozsáhlá rekonstrukce chodníku na ulici Okružní. Stavebníci nejprve úplně odstranili původní chodník.

Nová hrací plocha s umělým povrchem

15. července 2009 14:20 | Orlová | Lída Ruličková

Na lepší tréninkové i herní podmínky a to hlavně v zimních měsících a za nepříznivého počasí se mohou těšit orlovští fotbalisté. Na místě bývalého škvárového hřiště ve sportovním areálu v této době vzniká nová hrací plocha s umělým povrchem.

Nový zábavně historický park

15. července 2009 13:40 | Orlová | Lída Ruličková

Mezi Doubravou a Orlovou vyrostl v posledních měsících zábavně-historický park, ve kterém návštěvníci najdou modely druhohorních zvířat. Své brány park poprvé návštěvníkům otevřel 10. července.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více