Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Povodeň vyplavuje munici

12. července 2009 18:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Záplavová vlna před dvěma týdny způsobila stržení či odplavení velkého množství zeminy. S tím došlo také k odhalení nebezpečného dědictví z poloviny minulého století. Policisté evidují několik případů, kdy voda vyplavila ostrou munici. Granáty či rozbušky se ale mohou objevit i nadále. Lidé by proto měli pří podobném nálezu hned volat policii.

Slavnost krojovaných horníků

12. července 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

V následující reportáži vás zavedeme na tradiční slavnost krojovaných horníků, která se konala na počest 95. výročí založení stonavského spolku. Součástí byl i hornický průvod, ve kterém pochodovali také krojovaní horníci z celého Karvinska. Tady je naše reportáž.

Demontáž mostů zaplatí kraj

11. července 2009 17:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Mostní provizoria, která by měla postupně vyrůst ve čtyřech obcích včetně dvou novojičínských místních částí, vyvolala další problém. Vojáci je sice na místo dopraví a smontují z vlastních prostředků, po několika letech provozu to ale budou radnice, které by měly zajistit jejich demontáž. Náklady jim ale nakonec uhradí kraj.

Studenty prověřila krizová situace

11. července 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Ještě před koncem školního roku si studenti střední školy ochrany osob a majetku vyzkoušeli svou souhru v krizové situaci. K tomu mělo sloužit i fingované zřícení stropu budovy školy vlivem důlního otřesu s možností úniku plynu.

Staví se první provizorní most

10. července 2009 20:30 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Armáda začala na povodněmi postižených územích montovat první provizorní most. Po jednání se starosty se jejich původně navrhovaný počet snížil z osmi na pět. Vojáci zajistili už o víkendu vyměření stavebních míst a připravili podrobné plány. Na radnicích pak leží povinnost připravit pozemky.

Norský orchestr na návštěvě v Karviné

10. července 2009 17:15 | Karviná | Lída Ruličková

Velký dechový orchestr Májovák hostil nedávno muzikanty z Norska. V Karviné vystupovali hned na několika místech. My jsme je s kamerou zastihli na jedné zkoušce před koncertem v Základní umělecké škole Bedřicha Smetany.

Čtvero ročních potěšení již druhým rokem

10. července 2009 16:55 | Ostrava-město | Lída Ruličková

V Ostravě - Svinově vznikla pěkná kulturní tradice. Už druhým rokem zde pořádají v kostele Krista Krále cyklus koncertů vážné hudby, nazvaný Čtvero ročních potěšení. Ale i když radost z toho posledního kalily povodně, přinesl potěšení několika desítkám lidí.

Integrační centrum pracuje i o prázdninách

10. července 2009 16:30 | Bruntál | Lída Ruličková

Školy jsou zavřené, bodejť by ne, když jsou prázdniny. Určitou dobu budou zavřené i mateřské školky. Pro některá zařízení, která děti navštěvují, ale prázdniny neplatí.

Beseda 10. 7. 2009 - Petr Hrabčák

10. července 2009 15:35 | Havířov | Lída Ruličková

Dnes jsme si pro Vás připravili besedu s Petrem Hrabčákem. Ten je hlavním organizátorem Mezinárodního závodu silničních motocyklů Havířovský Zlatý kahanec na Těrlickém okruhu, který proběhne 22. a 23. srpna 2009.

Agresivní a opilý řidič napadl strážníky

10. července 2009 15:15 | Havířov | Lída Ruličková

Nejdříve se podívejte na zásah městské policie, která chtěla zabránit jízdě opilému řidiči. Při zákroku byl jeden ze strážníků napaden a pokousán psem.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více