Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Školní vysílání 7. 7. 2009 - Písklata MŠ Slovenská

7. července 2009 11:00 | Karviná | Lída Ruličková

Na několika soutěžích nás zaujal tento soubor malých hudebníků na zobcovou flétnu. Zašli jsme se tedy podívat do MŠ Slovenská na jejich přípravu a cvičení na tyto soutěže. Jak se děti připravují a co vše pro svůj úspěch dělají, můžete sami posoudit. Reportáž připravili žáci ZŠ Školská.

Školní vysílání 7. 7. 2009 - Spaní prvňáků ve škole

7. července 2009 10:40 | Karviná | Lída Ruličková

Poslední akcí v tomto školním roce na ZŠ Školská bylo spaní prvňáků ve škole. Program začal již odpoledne ukázkou břišních tanců a opékáním párků, ve škole pak pokračoval netradiční stezkou odvahy. Před usnutím jim byl puštěn film na dobrou noc. Reportáž připravili žáci ZŠ Školská.

Školní vysílání 7. 7. 2009 - Pasování předškoláků MŠ Školská

7. července 2009 10:13 | Karviná | Lída Ruličková

Předškoláci, kteří už vycházeli ze školky, byli Hopsalínem pasováni na opravdové školáky. Po úspěšném zodpovězení otázky dostali diplom, šerpu a knihu. Po té si s Hopsalínem zazpívali, zatančili a pomalu se začínali loučit se školkou. Na památku slavnostního pasování na prvňáky si odnesli fotku Hopsalína. Reportáž připravili žáci ZŠ Školská.

Baumit Cup v Karviné

6. července 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Minulý týden se na půdě Karviné odehrály finálové zápasy Mistrovství republiky fotbalových přípravek. My se teď na stadion vrátíme prostřednictvím Karvinského expresu a prozradíme vám, který fotbalový klub vybojoval prvenství.

Zámecký park je plný nových stromů

5. července 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Loni na podzim vytipovali odborníci z řad dendrologů zdravotně závadné stromy v parku Boženy Němcové. Přes čtyřicet dřevin napadených houbami a jinými parazity muselo jít k zemi. Letos na oplátku vysazuje radnice stromy nové.

Díky rodičům se dětem přecházelo bezpečněji

4. července 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Možná si vzpomínáte na reportáž, kterou jsme odvysílali na začátku ledna. S kamerou jsme se tenkrát šli podívat k Základní škole U Lesa, kde odstartoval pilotní projekt nazvaný Bezpečnost dětí je zájmem všech. Rodičům žáků této školy se nelíbila nepřiměřená jízda projíždějících aut a rozhodli se - ve spolupráci s policií a karvinským magistrátem - pomáhat dětem v bezpečném přecházení do školy. My jsme se na konci školního roku za rodiči vypravili znovu, abychom se podívali, jak se jim to dařilo.

Povodeň 2009: Den 10. „Starý jez v Žilině sebrala voda“

3. července 2009 21:00 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Velká voda z minulého týdne nenávratně zničila historickou kulturní památku. Minimálně 300 let starý jez v místní části Žilina už prakticky neexistuje. Vodní dílo bylo ve vlastnictví Lesů České republiky, radnice jej ale chtěla za vlastní opravit s tím, že by jej pak převzala. Paradoxně právě v den, kdy na úřad dorazil návrh smlouvy, smetla jez velká voda.

Povodeň 2009: Den 10. „Mše připomněla oběti povodní"

3. července 2009 20:06 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Farní kostel Nanebevzetí Panny Marie se stal ve čtvrtek večer místem, kde si lidé připomněli oběti katastrofálních povodní z minulého týdne. Zdejší farníci také uspořádali přímo uvnitř kostela peněžní sbírku na pomoc zaplaveným lidem. Přírodní pohroma si na Novojičínsku vyžádala devět lidských životů.

V nemocniční lékárně pacienti opět hradí poplatky

3. července 2009 17:40 | Havířov | Lída Ruličková

Ještě nedávno tato lékárna praskala ve švech. Dneska zeje prázdnotou. Důvod? Nemocniční lékárna už neuzavírá trojstranné dohody.

Radní vyrazili na stavbu útulku

3. července 2009 17:20 | Havířov | Lída Ruličková

Havířovští radní se vydali na kontrolní den výstavby útulku pro psy a drobné zvířectvo. Stavba pokračuje podle plánu a dokonce se podaří ušetřit i nějaké finance. Na podzim bude spuštěn zkušební provoz.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více