Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lída Ruličková

Tradiční pouť ve Svinově o něco slavnostněji

29. června 2009 14:36 | Ostrava-město | Lída Ruličková

Kostel krále Krista ve Svinově slaví letos 80let a proto i tradiční pouť byla o něco slavnostnější než obvykle. I když počasí nebylo právě nejpříznivější a občas zapršelo, na prostranství před kostelem si našli cestu téměř všichni obyvatelé a z bohatého programu bylo co vybírat.

Sokolík fest je dobrým startem

29. června 2009 9:08 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Dát prostor začínajícím kapelám. Ty si mohou mnohdy vůbec poprvé vyzkoušet, jak se vystupuje na veřejnosti. Z tohoto důvodu ve FM vznikl Sokolík fest. Na letošním 4. ročníku si zahrálo 16 kapel.

V obci oprášili ochotnické divadlo

29. června 2009 9:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

Ochotnické divadlo ve Starém Městě u Frýdku-Místku žije. Na zdejší základní škole se totiž před devíti lety rozhodli, vrátit k amatérskému divadlu. Říkají si Divadelníčky. Souborem prý škola žije celý rok. Odměnou za práci a herecké výkony je pro skupinu sál plný nadšených diváků.

Beseda 29. 6. 2009 - Libor Macháček

29. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Určitě se všichni, nebo aspoň někteří z nás, chystáte na dovolenou a nevíte, co se svým čtyřnohým miláčkem. Proto jsem si do studia pozvala pana Libora Macháčka z neziskové organizace Dogma, která se zabývá soužitím lidí a psů, aby mi řekl, jak zajistit pejska během dovolené.

Povodeň 2009: Den 5. „Starosta Týle: Zdravotní stav povodní postižených lidí je špatný"

28. června 2009 19:54 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Deštivá neděle se podepsala na psychice lidí v zasažených místních částech. Špatné počasí přidalo práci terénním psychologům. Krizová centra mají v současné době dostatek oblečení, chybí jim ale hlavně gumáky, pracovní nářadí či vysoušeče. Demolice nemine zhruba dvě desítky domů.

Povodeň 2009: Den 5. „Lidem hrozí zranění při práci“

28. června 2009 19:54 | Nový Jičín | Lída Ruličková

Novojičínská nemocnice v neděli varovala obyvatele zaplavených oblastí a dobrovolníky před prací bez ochranných pomůcek. Lékaři už ošetřili několik zranění od rezavých hřebíků či ostrých hran. Nedělní odpolední déšť výrazně zpomalil obnovovací práce v místní části Žilina.

Andrew Lass navštívil karvinské knihovníky

28. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Teď se půjdeme na chvíli podívat do kinosálu karvinské regionální knihovny. Mezi knihovnice a informační pracovníky přijel až ze vzdáleného amerického kontinentu Andrew Lass, který tam přednáší kulturní antropologii. A nejen to. Díky němu američtí studenti o karvinské knihovně ví. Lépe řečeno: o její virtuální podobě.

Přechody třetí generace už fungují

27. června 2009 11:00 | Frýdek-Místek | Lída Ruličková

A jsou tady. Přechody třetí generace. Ve Frýdku-Místku vyrostly hned dva. Město tak patří mezi první na severní Moravě, kde něco podobného je. Oproti běžným přechodům jsou výjimečné hlavně tím, že reagují na chodce. Když vstoupí do vozovky, všechno začne blikat.

Pozvánka na Karvinské hudební léto

27. června 2009 7:00 | Karviná | Lída Ruličková

Na Masarykově náměstí začne poslední červnovou neděli to pravé karvinské hudební léto. Tradičně se každou neděli na postaveném pódiu vystřídají různá hudební seskupení.

Křižovatka pod házenkářskou halou je uzavřena

26. června 2009 15:30 | Karviná | Lída Ruličková

V Karviné je uzavřena poměrně důležitá křižovatka pod házenkářskou halou. My jsme se šli s naší kamerou podívat, do jaké míry se zkomplikovala doprava ve městě. Také jsme se za vás vedoucího dopravního inspektorátu zeptali, kdy a za jakých podmínek bude možné touto křižovatkou projíždět.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více