Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Orlovští studenti portrétují seniory

15. dubna 2011 18:05 | Orlová | Lucie Poláková

Portrétování obyvatel penzionu Vesna je další z netradičních aktivit studentů orlovského Gymnázia a Střední odborné školy. Jde o výjimečnou akci, kdy studenti seniory nejen portrétují, ale sami je aktivně zatahují do celého dění.

Aktuálně z Orlové 15. 4. 2011

15. dubna 2011 17:41 | Orlová | Lucie Poláková

1. Nové vydání Orlovských novin
2. Výběrové řízení na provozovatele areálu letního kina

Děti z orlovské základní školy měly svou Superstar

15. dubna 2011 17:19 | Orlová | Lucie Poláková

Superstar 2011. Tak se jmenovala velká pěvecká soutěž dětí ze Základní škola Slezská 850 v Orlové-Porubě. Do soutěže se hlásily děti z celé školy. Po několika předkolech pak deset nejlepších postoupilo do velkého finále, které si v ničem nezadalo s opravdovou show.

Na vzácný strom v Orlové museli vzít pily

15. dubna 2011 16:19 | Orlová | Lucie Poláková

Také historické a vzácné stromy čas od času neodolají vlivu prostředí a své letitosti. Nutné zákroky se tak týkají i těch nejvíce vzácných stromů, které rostou v orlovském zámeckém parku.

Primátor Karviné poblahopřál Emanuelu Šustkovi k 80. narozeninám

15. dubna 2011 7:29 | Karviná | Lucie Poláková

Pan Emanuel Šustek, jeden ze zakladatelů zdejší Obchodně podnikatelské fakulty Slezské univerzity a první děkan fakulty, oslavil 80. narozeniny. K jeho významnému jubileu mu osobně pogratuloval primátor města.

Školní vysílání 15. 4. 2011: Lyžařský výcvik

15. dubna 2011 7:07 | Karviná | Lucie Poláková

Každoročně v únoru se pro zájemce ze sedmých, osmých a devátých tříd ZŠ Cihelní v Karviné pořádá tradiční lyžařský výcvik. Letošního kurzu konaného opět na Ostravici se zúčastnilo přes 50 dětí. Pobyt se jako obvykle skládal z praktické výuky, teoretických zásad, společenských večerů, slalomu a závěrečného karnevalu. Reportáž připravili: Sandra Štrejlová, René Písecký, Sára Stiborová, Karin Kondziolková, Mgr. David Badura a Mgr. Bogdan Galuszka.

Frýdecko-místecký magazín 14. 4. 2011

14. dubna 2011 18:34 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

1. V Místku roste nové Centrum zdraví
2. Rekonstrukce mostu nedaleko Kostíkova náměstí
3. Aktuálně z Frýdku-Místku
4. Jeden z nejlepších instruktorů Zumby na světě je zpátky
5. Beseda s Michalem Pobuckým o životním prostředí ve městě

Beseda 14. 4. 2011 - Michal Pobucký

14. dubna 2011 17:55 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

S Michalem Pobuckým (ČSSD), náměstkem primátora Frýdku-Místku, si budeme povídat o životním prostředí ve městě.

Pracovníci sociálních služeb se zdokonalovali v poskytování první pomoci

14. dubna 2011 17:04 | Karviná | Lucie Poláková

Zaměstnanci sociálních služeb se zúčastnili školení v poskytování první pomoci. To bylo součástí vzdělávání, které se uskutečňuje díky finanční podpoře z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Projekt nazvaný „Znalostmi k profesionalitě" běží od června roku 2009 a v těchto dnech právě vrcholí.

V Místku roste Centrum zdraví, kde nebude chybět ani magnetická rezonance

14. dubna 2011 16:20 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

V ulici 8. pěšího pluku vzniká pro frýdeckomístecké další zdravotnický komplex. Centrum zdraví, ve kterém bude kolem dvaceti ambulancí. Slavnostního otevření se dočká v polovině roku.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více