Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Přijďte si prohlédnout tvorbu surrealistů ve foyer Slezské univerzity

14. dubna 2011 15:58 | Karviná | Lucie Poláková

Pokud jste si nechali ujít vernisáž nové výstavy ve foyer Slezské univerzity, rádi vás tam na chvíli vrátíme nyní. Výstava surrealistů nazvaná Iluze iluze jistě stojí za vidění, podívejte se.

Mezinárodní filmový festival TUR Ostrava 2011

13. dubna 2011 15:57 | Ostrava-město | Lucie Poláková

V Ostravě probíhá od 11. dubna Mezinárodní filmový festival filmů o trvale udržitelném rozvoji - TUR 2011. Tato přehlídka filmů navazuje na svého předchůdce, kterým byl Ekofilm. Cílem festivalu je seznámit návštěvníky s tematikou ekologie, ale také s tématy sociálními či ekonomickými.

V Ostravě začne přestavba Svinovských mostů

13. dubna 2011 14:54 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Ostrava se dočká důstojnějšího příjezdu do města. V červnu totiž začne kompletní rekonstrukce dopravního uzlu, Svinovských mostů, které jsou přestupním místem nejen pro tramvaje a autobusy, ale jsou také to první, co vidí z Ostravy návštěvníci, kteří přijedou po kolejích, například Pendolinem.

Jeden z nejlepších instruktorů Zumby na světě je zpátky ve Frýdku-Místku

13. dubna 2011 7:55 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Do Frýdku-Místku se vrátil jeden z nejlepších instruktorů Zumby na světě. Juan Manuel Garcia z Mexika, se kterým si hned po jeho příjezdu zacvičila stovka milovnic Zumby. A to ve sportovní hale 7. základní školy.

Hry bez hranic byly tentokrát uspořádány pro studenty z Orlové a Polska

12. dubna 2011 19:20 | Orlová | Lucie Poláková

Hry bez hranic, tak se jmenoval velký projektový den orlovského Gymnázia a střední odborné školy. Tamní studenti si pozvali své vrstevníky ze středních škol v Polsku i v Orlové a připravili pro ně sportovní hry, soutěžní módní přehlídku i další výbornou zábavu.

Velikonoční výstava v Orlové vyvrcholí jarmarkem

12. dubna 2011 17:50 | Orlová | Lucie Poláková

Velikonoční jarmark patří již k orlovským tradicím. Celotýdenní akci, kde nyní zakoupíte spousty velikonočního zboží a můžete třeba obdivovat i nádheru velikonočních kraslic, jsme navštívili i my.

OKD chce těžit pod Orlovou-Výhoda

12. dubna 2011 17:40 | Orlová | Lucie Poláková

Přibližně 10 milionů tun uhlí chtějí v budoucnu vytěžit těžaři pod orlovskou částí Výhoda. Minulý týden se tam setkali s místními obyvateli a o těžbě hovořili.

ZŠ Dělnická slaví 50. výročí, slavnostně zasadili před školou krásnou lípu

12. dubna 2011 17:17 | Karviná | Lucie Poláková

K oslavám 50. výročí školy připravilo vedení ZŠ Dělnická pro své žáky a jejich rodiče malou oslavu ve slovanském duchu. Kromě toho zasadil ředitel školy s vladykou Velesova lidu před školou krásnou lípu a my jsme u toho nechyběli s kamerou.

Premium Stonava na titul mistra sálové kopané opět nedosáhlo

12. dubna 2011 17:07 | Stonava | Lucie Poláková

Premium Stonava šlo v letošní celostátní lize sálové kopané od úspěchu k úspěchu. Porazilo dokonce i lídra tabulky, pražský Checomex, a od prvního místa ho dělilo jen horší skóre. V play off se ale karta nečekaně obrátila a Premium na titul mistra opět nedosáhlo.

Řidiči pozor! Až do srpna se bude ve Frýdku rekonstruovat most nedaleko Kostíkova náměstí

12. dubna 2011 16:41 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Začneme citelným zásahem do frýdeckomístecké dopravy. 18. dubna silničáři uzavřou most na třídě T.G. M. Rekonstrukce bude kvůli havarijnímu stavu tohoto úseku a potrvá až do 7. srpna.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více