Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Zanedlouho se v Karviné konají zápisy do MŠ

5. dubna 2011 14:27 | Karviná | Lucie Poláková

Všechny mateřské školky, jejichž zřizovatelem je město Karviná, zvou rodiče předškolních dětí k zápisu. Rodiče mohou přijít zapsat své dítě buď v úterý 19. dubna od 9 do 11,30 hodin, nebo odpoledne v čase od 12,30 do 16 hodin. Druhý termín je o den později, tedy ve středu 20. dubna, a to v odpoledních hodinách od 13 do 16 hodin.

Zygmunt Rakowski prelegentem - Přednášky Zygmunta Rakowského

5. dubna 2011 14:05 | Stonava | Lucie Poláková

Na Zaolziu bardzo popularne stają się prelekcje z podróży, do najciekawszych należą te, które prowadzi Zygmunt Rakowski z Cz. Cieszyna. - Na českém Těšínsku se setkávají s velkým zájmem přednášky cestovatelů, jedním z nejzajímavějších je Zygmunt Rakowski z Českého Těšína.

Rocznica śmierci papieża Jana Pawła II. - Výročí umrtí papeže Jana Pavla II.

5. dubna 2011 13:43 | Stonava | Lucie Poláková

W parafii NSPJ w Cz. Cieszynie przypomniano 6. rocznicę śmierci polskiego papieża, w uroczystościach uczestniczył również chór PZKO Stonawa. - V Českém Těšíně si připomenuli 6. výročí umrtí polského papeže, vzpomínkových slavností se zúčastnil rovněž pěvecký sbor PZKO ze Stonavy.

Opavský magazín 5. 4. 2011

5. dubna 2011 13:15 | Opava | Lucie Poláková

1. Úterý nebude na magistrátu úředním dnem
2. Otevření nové budovy Okresní správy soc. zabezpečení
3. Aktuálně z Opavy 5. 4. 2011
4. Jarní úklid zajišťují převážně pracovníci veřejné služby
5. Na Slezském gymnáziu si učitelé a žáci vyměnili role

Slavnostního otevření nové budovy OSSZ se účastnil i ministr Drábek

5. dubna 2011 11:29 | Opava | Lucie Poláková

Opava se může pochlubit zcela novou budovou Okresní správy sociální zabezpečení, která vyrostla přímo v areálu magistrátních budov na Krnovské ulici. Slavnostního zahájení provozu se ujal osobně ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek.

Beseda 29. 3. 2011 - Radek Sušil

29. března 2011 18:03 | Orlová | Lucie Poláková

Dnešním hostem ve studiu je Radek Sušil (ČSSD), náměstek pro zdravotní péči Nemocnice s poliklinikou Karviná - Ráj, lékař a senátor, se kterým si budeme povídat o záměru zastupitelů sloučit od 1. července letošního roku krajské nemocnice pod jeden společný subjekt, příspěvkovou organizaci.

Věra Šimková jako zakladatelka Ostravice a věčně usměvavá žena

29. března 2011 17:40 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Teď vám představíme další personu, která získala Cenu Statutárního města Frýdku-Místku. Věru Šimkovou. Zakladatelku folklórního souboru Ostravica. Sběratelku lidových pověstí, písní nebo strašidelných báchorek.

Rumcajs w bibliotece - Rumcajs v knihovně

29. března 2011 17:30 | Stonava | Lucie Poláková

Z okazji wspólnego czytania Wanda Michałek sięgnęła po popularną książkę Václava Čtvrtka, który 4 kwietnia miałby sto lat. Wanda Michałek, loutkářka a režisérka Sceny Bajka TC četla dětem pohádky Václava Čtvrtka, který by 4. dubna měl sto let.

Morcinek i Karwina - Morcinek a Karviná

29. března 2011 17:20 | Stonava | Lucie Poláková

Dla górników emerytów Kopalni Karwina Józef Chmiel przygotował wystawę o koloniach górniczych, także o Żabkowie, gdzie urodził się Gustaw Morcinek. - Na členskou schůzi Svazu hornických důchodců Dolu Karviná Józef Chmiel připravil výstavu o hornických koloniích, v jedné z nich se před 120 lety narodil polský spisovatel Gustaw Morcinek.

Havířovské zastupitelstvo ostře projednávalo spalovnu a dotace pro sport a kulturu

29. března 2011 16:00 | Havířov | Lucie Poláková

V pondělí 28. března proběhlo páté zasedání Zastupitelstva města Havířova. Tématem číslo jedna byla spalovna a dalším důležitým bodem bylo rozdělování dotací pro kulturu a sport. Náměstek hejtmana aktivisty nepřesvědčil. Dotace byly přirovnány k porcování medvěda.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více