Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Malé stonavské čtenáře navštívila spisovatelka Petra Braunová

29. března 2011 15:30 | Stonava | Lucie Poláková

Malé stonavské čtenáře navštívila spisovatelka Petra Braunová. Setkala se s nimi v místní knihovně a seznámila je i se svou nejnovější knihou.

V Karviné začíná svoz bioodpadu a rozjíždí se kampaň na třídění odpadů

29. března 2011 15:01 | Karviná | Lucie Poláková

V Karviné se začne 4. dubna svážet bioodpad a také se rozjíždí velká kampaň na třídění odpadů. Jak bude celá akce vypadat, se dozvíte v následující reportáži.

Ve stonavském Domě PZKO se konal dětský karneval

29. března 2011 14:37 | Stonava | Lucie Poláková

V Domě PZKO se konal dětský karneval. Pořádalo ho sdružení Rodina a škola při ZŠ ve Stonavě.

Školní vysílání 29. 3. 2011: Talent 2011

29. března 2011 14:26 | Karviná | Lucie Poláková

Dne 23. února bojovali svými pěveckými výkony o přízeň poroty a přihlížejících fandících rodičů žáci Základní školy Majakovského v pěvecké soutěži Talent Majáku 2011. A kdo obdržel vítěznou korunku a pomyslného slavíka? O tom se dozvíte v naší školní reportáži. Zpracoval televizní štáb ZŠ Majakovského.

Školní vysílání 29. 3. 2011: Karneval „Rio de ZŠ Majakovského“

29. března 2011 14:04 | Karviná | Lucie Poláková

Sdružení rodičů „Bezva škola" uspořádalo pro žáky Základní školy Majakovského dětský karneval, a tak se tancovalo, zpívalo, soutěžilo, skotačilo, ale také se mlsaly sladkosti a součástí maškarádního odpoledne byla pro děti i bohatá tombola. Reportáž zpracoval školní žákovský televizní štáb ve spolupráci se sdružením rodičů „Bezva škola".

Stonavané mohou poslat sčítací formuláře přes internet v místní knihovně

29. března 2011 13:40 | Stonava | Lucie Poláková

Sčítací archy mohou posílat elektronickou poštou i ti, kteří nejsou napojeni na internet. Přístup k němu bude mít každý Stonavan zdarma v místní knihovně.

Městští strážníci pořádají preventivní akce pro mládež a seniory

29. března 2011 11:35 | Opava | Lucie Poláková

Městští strážníci v Opavě zvládají kromě každodenní pochůzkové služby i spoustu dalších činností, které jsou zaměřeny především na prevenci. Pracují samozřejmě hlavně s nejzranitelnějšími skupinami. To jsou děti a senioři.  

Orlovská knihovna oslavila své 90. narozeniny

26. března 2011 18:05 | Orlová | Lucie Poláková

Moje knihovna má narozeniny. Tak se jmenovala zábavná soutěž plná kvízů a otázek, kterou pro školní družiny připravily pracovnice orlovské Městské knihovny. Soutěž proběhla v rámci letošních oslav 90. výročí od založení tohoto zařízení. Děti se tak výborně pobavily a mnohému se také naučily.

Na Ostravské ulici mohou řidiči využívat pouze jeden jízdní pruh

25. března 2011 17:35 | Karviná | Lucie Poláková

Začneme aktuální událostí z dopravy. S kamerou jsme mapovali situaci na Ostravské ulici, kde je kvůli opravám mostu omezen provoz. Řidiči musí nově respektovat dopravní značení, které vyhrazuje jeden jízdní pás pouze pro autobusovou dopravu.

Členové orlovského Svazu tělesně postižených vybrali peníze pro Japonsko

25. března 2011 17:14 | Orlová | Lucie Poláková

Srdce na pravém místě prokázali členové orlovského Svazu tělesně postižených. Ti mezi sebou na jedné ze svých společenských akcí vybrali více jak 3 tisíce korun, které chtějí zaslat do katastrofami stíhaného Japonska.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více