Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

V Karviné probíhá velkoplošné čištění ulic

22. března 2011 12:52 | Karviná | Lucie Poláková

Až do konce dubna bude v různých částech města postupně probíhat velkoplošné čištění po zimě. Řidiči jsou předem informováni prostřednictvím přistavěných dopravních značek, které upozorňují na zákaz stání v příslušné ulici v době čištění. Magistrát prosí majitele aut o všímavost a respektování doby zákazu stání.

Karvinské hokejistky dosáhly na stříbro!

22. března 2011 12:23 | Karviná | Lucie Poláková

Hráčky Karviné sehrály finálové zápasy o titul hokejového mistra v ledním hokeji mezi ženami. I když se jim ani v Karviné ani v Praze nepodařilo porazit suverénky posledních sezón ze Slávie Praha, Karviná dosáhla na stříbro.

Celosvětově uznávané zkoušky Cambridgské univerzity lze získat už i ve Frýdku

22. března 2011 12:04 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Frýdek-Místek se řadí mezi města jako je Praha nebo Brno. Nikoliv počtem obyvatel či rozlohou, ale jazykovou akademií, na které je možné udělat si jednu z nejuznávanějších zkoušek na světě. Škola totiž získala licenci University of Cambridge na pořádání mezinárodních zkoušek.

Opavský magazín 22. 3. 2011

22. března 2011 11:48 | Opava | Lucie Poláková

1. První farmářské trhy budou v Opavě 15. - 16. dubna
2. Opavu čeká deratizace města zaměřená na hubení potkanů
3. Aktuálně z Opavy
4. Počet nezaměstnaných se v Opavě mírně snížil
5. Petr Kůdela varuje před nebezpečím vzniku požárů

Fotbalové přípravky se Stonavy a Jastrzembia se utkaly v přátelském zápase

22. března 2011 11:28 | Stonava | Lucie Poláková

Fotbalové přípravky ze Stonavy a polského Jastrzembia sehrály svůj historicky první mezinárodní přátelský zápas.

11. ročník Slezských dnů preventivní medicíny v Karviné

22. března 2011 10:34 | Stonava | Lucie Poláková

11. ročníku Slezských dnů preventivní medicíny se zúčastnili kromě zdravotníků z naší republiky i jejich kolegové ze zahraničí.

Opavu čeká velkoplošná deratizace města zaměřená na hubení potkanů

22. března 2011 6:15 | Opava | Lucie Poláková

Opavu čeká stejně jako každý rok velkoplošná deratizace města zaměřená na hubení potkanů. Důležitou součástí boje proti těmto hlodavcům je i součinnost se správci kanalizace, kteří ve stejném termínu provedou deratizaci také. Velice důležitá je ale také spolupráce s obyvateli města, kteří by se měli zapojit při vyhledávání míst výskytu potkanů.

Nejstarší učitel jógy u nás, Zdeněk Šebesta, miloval adrenalinové sporty

21. března 2011 15:07 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

V minulém magazínu jsme vám ukazovali udílení Cen Statutárního města Frýdku-Místku. Oceněné osobnosti byly tři. Mezi nimi stál i Zdeněk Šebesta. Muž, který většinu života zasvětil józe. Dnes je nejstarším učitelem jógy u nás.

Ve Stonavě - Stavech lehla popelem zahradní chatka

21. března 2011 14:21 | Stonava | Lucie Poláková

Včera ráno lehla popelem jedna ze zahradních chatek ve Stonavě - Stavech. U likvidace požáru se sjely tři jednotky profesionálních hasičů z Karviné a Havířova, včetně dobrovolných hasičů z Albrechtic.

V Ostravě Vítkovicích byl představen podnikatelský areál IN PARK

21. března 2011 13:29 | Ostrava-město | Lucie Poláková

V Ostravě byl slavnostně představen podnikatelský areál IN PARK ve Vítkovicích na ulici 1. máje. Objekt je typickým příkladem úspěšné sanace zchátralého, nevyužívaného průmyslového areálu z 50. let minulého století.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více