Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Březnová duchovní promluva pastora Vladislava Volného

28. února 2011 13:46 | Stonava | Lucie Poláková

Duchovní promluvu na březen připravil evangelický pastor Vladislav Volný.  

Opavský magazín 22. 2. 2011

22. února 2011 21:07 | Opava | Lucie Poláková

1. Majitelé staveb mohou odkoupit pozemky pod svými objekty
2. Integrace na druhou na ZŠ T. G. Masaryka v Opavě
3. Aktuálně z Opavy
4. Turnaji Okresního fotbalového svazu dominovaly Kravaře
5. Beseda s Jindřichem Paskerem o novinkách Slezského divadla

Majitelé staveb v Opavě mohou odkoupit pozemky pod svými bytovými objekty

22. února 2011 17:28 | Opava | Lucie Poláková

Vedení Opavy se rozhodlo vyjít vstříc občanům, kteří nevlastní pozemky pod svými bytovými objekty, a nabídne jim je k prodeji za výhodnou cenu. Zastupitelstvo schválilo, že cena bude nižší než tržní cena stanovená znalcem. Podle primátora Zdeňka Jiráska je to důležité narovnání vztahů mezi majitelem pozemku a stavby na něm.

Integrace na druhou na ZŠ T. G. Masaryka v Opavě

22. února 2011 16:26 | Opava | Lucie Poláková

Teď se s námi můžete podívat na Základní školu T. G. Masaryka v Opavě, která se aktivně účastní projektu na zkvalitnění systému péče o žáky se speciálními vzdělávacími potřebami např. dyslektiků. Projekt je spolufinancován Evropskou unií a nese název Integrace na druhou.

Beseda 22. 2. 2011 - Jindřich Pasker

22. února 2011 15:06 | Opava | Lucie Poláková

Skončila rozsáhlá rekonstrukce Slezského divadla v Opavě, která přinese větší komfort nejen divákům, ale i hercům a hudebníkům. Modernizace techniky a interiérů umožní hrát i technicky náročnější divadelní kusy. O opravách, které trvaly půl roku, si budeme povídat s ředitelem divadla, panem Jindřichem Paskerem.

Turnaji Okresního fotbalového svazu dominovaly Kravaře

22. února 2011 14:43 | Opava | Lucie Poláková

Nejlepší malí fotbalisté z celého Opavska se měli možnost utkat v příjemném prostředí víceúčelové haly v turnaji pořádaném okresním fotbalovým svazem. I když mají hráči zimní přestávku a trénují jen po tělocvičnách, byli k vidění výborné výkony. Roli favorita potvrdil tým z Kravař, který je díky dobré práci trenérů na špici mládežnického fotbalu v regionu.

MC Sluníčko otevírá miniškoličku, kde vám pohlídají děti

22. února 2011 12:47 | Karviná | Lucie Poláková

Od února letošního roku mohou rodiče dětí od 3 let využít pro zajištění hlídání program miniškoličky, který bude realizován ve 3 mateřských centrech v MS kraji - V Ostravě, Havířově a také v Karviné, v Mateřském centru Sluníčko.

Zastupitelstvo Stonavy schválilo smlouvu s OKD o koexistenci

22. února 2011 12:25 | Stonava | Lucie Poláková

Zastupitelstvo Stonavy schválilo desetiletou smlouvu s OKD o koexistenci.

Školní vysílání 22. 2. 2011: Tvořivé dílny a zápisy do prvních tříd

22. února 2011 11:52 | Karviná | Lucie Poláková

Na Základní škole Majakovského se uskutečnila dne 19. ledna 2011 beseda pro rodiče budoucích prvňáčků. Pro jejich děti si pedagogové školy přichystali spoustu zábavy ve tvořivých dílnách. O týden později, 25. a 26. ledna 2011, přišli malí předškoláci za doprovodu svých rodičů opět do školy mezi nás, a to k zápisu do prvních tříd. Reportáž zpracovali: Ondřej Mravík, David Smetana a Ing. Monika Suchánková.

Ples stonavské základní školy uzavřel letošní plesovou sezónu

22. února 2011 11:30 | Stonava | Lucie Poláková

Bývalým žákům, rodičům těch současných a samozřejmě učitelům patřil sál domu PZKO, kde právě končila stonavská plesová sezóna. A ačkoliv šlo o společenskou událost, pro organizátory prý byla mnohem více stresující než třídní schůzky.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více